);

BOR, OPASNO, NEVEROVATNO: NOVA TOPIONICA NASTAVLJA DA ZAGAJĐUJE NEBO NAD BOROM!

Bor, 05. novembar I danas, 5. novembra, nebo nad Borom, kao i juče, 4. novembra, nije čisto uprkos obećanjima direktora RTB Bor Blagoja Spaskovskog čije su izjave poslednjih dana preneli mnogi mediji.

SEPA-DRŽAVNA-MREŽA-AUTOMATSKIH-STANICA-ZA-PRAĆENJE-KVALITETA-VAZDUHA-723x1024

Te izjave, kao i mnogo puta ranije, zasnivale su se na nerealnim obećanjima i zamagljivanjem istine. Stara topionica je, bar zasad, stala, nova uveliko radi, ali, kako se i najavljivalo u ekološkim i još nekim organizacijama, nastavila je da ispušta zatrovane industrijske gasove. Nebo nad Borom, očevidci svedoče( pogledajte i izveštaje državne Agencije za zaštitu životne sredine), ni protekle noći nije bilo „mirno“, dim je ključaoa na sve strane, sada ne iz dimanjaka, nego iz – novih, najsavremenijih postrojenja (?). Građani su razočarani, ali ni dalje nema tačnih i merodavnih infromacija, jer je svaki detalj u rukama jednog čoveka i njegovih nesposobnih poslušnika. Loklani, pa i ostali novinari, ne reaguju kako im nalaže profesija i to je toliko oičigledno da je bespotrebno bilo šta komentarisati. Ne reaguju, nažalost, ni držayvni organi. Zid ćutnja je, više nego nečisti topionički domovi, okovao Bor i Borane, celu Timočku krajinu.
(Uz ovu ekološku vest, dodajemo da je juče, nezvanično saznajemo, došlo do teške telesne povrede jendog radnika u pogonima TIR-a Bor, ali ni o tome se zvaniočno ne saopštava, mada grad o tome bruji….).
Na našim fotografijama, sačinjenim jutros, najbolje se vidi kako je čisto nebo nad Borom, kako se javnost obmanjuje i kako se, uopšte posmatrano, vlast oholo i neodgovorno ponaša!
IMG_20151105_072207 IMG_20151105_072157_1

Screenshot_1

Оставите одговор