);

Bogićević RTB­-u Bor i danas duguje 1.000.000 evra!

Bor, 9.11.2015.

Borski bakar za „Politiku“

­ Prema pouzdanim izvorima, Bogićevićev ”Farmakom” i danas RTB­-u Bor duguje milion evra za prodati bakar. Nije li to baš taj “sporni” milion navodno dat u kešu Rodićima? U Boru kolaju sumnje i to ne bez razloga.

­tadic i Sosa BorGodine 2012. i 2013. Farmakom je RTB­u Bor stalno dugovao između 500 miliona i 1 milijardi dinara ( od 5 miliona evra do 10 miliona evra) otplaćujući ih sa dva do tri meseca zakašnjenja. Dugovi su uglavnom plaćani “uvaljivanjem” kugli za flotacijsko drobljenje rude. I tad se sumnjalo u kvalitet kugli. Bogićević, siguran sam, i danas duguje RTB­u više od milion evra. Opravdano pitamo: da li je upravo taj milion prošao kroz “protočni bojler”, jer nekadašnji “šabački gazda” danas nema te pare. Baš u to vreme Bogićević i direktor RTB Bor, Blagoje Spaskovski najuže su sarađivali, a oslonac su bili DS i Dušan Petrović. To se nije krilo, svako je u Srbiji znao za tu spregu. Može li se, samim tim, bar sad proširiti istraga o tom milionu i na RTB i direktora Spaskovskog­,  pita se naš izuzetno obavešteni sagovornik.

Sosa u DS-u 1

Podsećanja radi, lideri opštinskog samostalnog sindikata i Industrijskog sindikata RTB-­a, Dragiša Trujkić i Rudolf Navijalić, 8. februara 2012. godine, poslali su pismo prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću u kome upozoravaju “da je tokom 2010. i 2011. iz pogona “Jama” RTB­a Bor izneto blizu 45.000 detonatora (najverovatnije i kapisli i možda još nekog ekslpozivnog materijala) i prosleđeno u rudnik zlata “Lece” kod Medveđa. Gle slučaja, na čelu Upravnog odbora “Lece­a” sedi direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski, a vlasnik je visoki funkcioner DS­-a i sticajem okolnosti otvorio ga je Boris Tadić”. Dugo su na platnom spisku Farmakoma bili i bliski rodjaci Spaskovskog.

Blic Bogicevic

Ovaj slučaj, koliko je uopšte bitno u “slučaju Bogićević­-Rodić”, policija u Boru je istraživala i ima infromacije koje nisu, razumljivo zbog daljih radnji, prodrle u javnost. Predstavnik Medija centra Bor je 2013. od RTB-­a Bor zvanično zatražio pristup infromacijama od javnog značaja (upozoravajući na inegerncije povernika za tu oblast) o tome kako sa bakrom i sumpornom kislenom trguju Bogićević i RTB­-e aludirajući na Bogićevićevu kupovinu “Politike”. Jer, još tada se prećutno, bar u Boru, spominjalo da je “Politika” “kupljena” borskim parama. Od finansijskog direktora RTB­-a Mirjane Antić do danas nije stigao nikakv odgovor na uredno podneti zahtev. Taj zahtev i danas je sačuvan.

Bogicevic blic

Оставите одговор