Politikin Zabavnik – novina za sve od 7 – 107

Bor, Zaječar, 10.11.2015.

Na zajedničkom sastanku Rotary klubova  Zaječara i Bora predavanje na temu „Politikin Zabavnik – novina koja izlazi petkom“ održao je Hadži Dušan Glušac, član RC Beograd i član uredništva Politikinog Zabavnika.Rotary ZA3

Na početku predavanja je dragi gost predsednicima RC Zaječar, Nenadu Pašaliću i RC Bor, mr Vladanu Mijailoviću  uručio jubilarne Politikine značke a čarter predsedniku RC Zaječar, Slavoljubu Pajkiću  i dr. Saški Manić, jubilarnu kapu Politikinog Zabavnika.

Rotary ZA1

Politikin Zabavnik je jedan od najstarijih i malobrojnih listova koji izlazi od 28. februara 1939. godine i pauzom za vreme Drugog svetskog rata na našim prostorima. Za ovih 75 godina, kroz zanimljive rubrike o svetu nauke, prirode, prošlosti izrastao je u svojevrsnu instituciju bez koje odrastanje gotovo da i nije bilo moguće. Malo pouke, malo zabave, sve ilustrovano da pobudi maštu i eto Zabavnikovog recepta za očuvanje one najlepše dečije znatiželje koju bi svaki čovek dok je živ trebalo da nosi u sebi.

 

Hadži Dušan Glušac

Rаdni vеk (dо оdlаskа u pеnziјu) prоvео u Kući PОLITIKА i zаbаvljао sе u listu PОLITIKIN ZАBАVNIK kао graphic designer.
Kао Rоtаriјаncа zаbаvljа gа rаdоvаnjе s priјаtеljimа svаkој zаpоčеtој i zаvršеnој plеmеnitој аkciјi.
Zаbаvljа sе kаd ŠЕTАЈUĆI SRBIЈОM s rоtаriјаncеm i drugаrоm Tićоm snimајu zаpustеlе i ugаšеnе mаnаstirе i crkvе.
Nајvišе gа zаbаvljа stvаrаnjе kоlаžа, slikаnjе, živоpisаnjе ikоnа, fоtоgrаfiја, graphic design…
Trеnutnо gа zаbаvljа urеđеnjе listа SRPSKI RОTАR čiјi је оsnivаč Rоtаri klub Bеоgrаd, а dоstаvljа sе svim rоtаriјаncimа u nаšеm Distriktu (i širе).
Člаn ULUPUDS, UNS.
Zvаnjе Hаdži i Grаmаtu dоbiо pоslе Hоdоčаšćа u Svеtu Zеmlju zа Vаskrs 2007. gоdinе.

 

Share

Ostavite odgovor