);

Poseta Zelenih EFA poslanika Srbiji

Beograd, Bor, 20.11.2015.

Poseta evropskih poslanika Zelenih/EFA Zelenima Srbije

U petak 20. 11. 2015. godine delegacija četiri poslanika Zeleni/Slobodna alijansa posetila je Zelene Srbije i održala sastanke sa predsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednicom Narodne skupštine RS Majom Gojković, kao i delegacijom Ministarstva unutrašnjih poslova. Domaćin im je bio Ivan Karić, narodni poslanik i predsednik stranke Zeleni.

U popodnevnim časovima, u Narodnoj skupštini održan je Zeleni forum na temu potencijala Srbije za razvoj zelene ekonomije i zelenih radnih mesta.

 

U radu Zelenog foruma učestvovali su i predstavnici borskih organizacija Eko East i Gradjanska čitaonica Evropa, upoznavši evropske palamentarce o ekološkim problemima Bora i okolnih mesta. Za Centar za razvoj društva i parlamentarce iz Slovenije  posebno je interesantan projekat BoCEF- Borski centar energetske efikasnosti kao mogući deo evropskog projekta Zelena radna mesta.

Borski novinar Brana Filipović uručio je i svoju knjigu „Bakar obojen lažima i prevarama“ Prof. Dr Davoru Škrlecu,  zastupniku u evropskom parlamentu Zeleni/ESS i potpredsedniku stranke ORaH (Održivi razvoj Hrvatske).

Zeleni Skupstina Srbije

Delegacija boraca za čist vazduh i zdravu životnu sredinu u Boru imala je poseban razgovor sa evropskim parlementarcima kojima je predočena isitnita ekološka slika dokumentovana zvaničnim podacima, analizama i ilustracijama na srpskom, italijanskom i engleskom jeziku.
Bor je srpska, pa i evropska, ekološka rak-rana i zato neću prestati da postavljam poslnaička pitanja o konkretnim problemima. Moramo da razbijemo medijsku blokadu i da pogledamao istini u oči. To što je u Boru ispolitizovana ekološka zbilja, ne služi nikome na čast. Izuzetno sam zadovoljan odzivom borskih ekologa, a Zeleni Srbije u svemu će im pomoći – rekao nam je Ivan Karić podsećajući da je poseta evropskih zastupnika „istorijski dan za sve nas“.

Оставите одговор