);
Breaking News

IN MEMORIAM – ODLAZAK dr MILANA DEJANOVSKOG

24. novembar, Bor,  Jutros je u Beogradu, nakon teške bolesti, otišao zauvek u nebeski mir, dr Milan Dejanovski, veliki radnik, veliki stručnjak, veliki Čovek. Izdalo ga je srce hrabro i jako, onakvo kakav je i on bio i ostao do poslednjeg trena. Rođen je u Boru 1951. godine, u Boru se školovao, radni vek proveo u RTB Bor. Završio je metalurgiju na borskom Tahničkom fakultetu, kasnije je magistrirao i doktorirao ekonomiju na Megentrend Univerzitetu. Bio je rukovodilac u Livnici, u Topionici i rafinaciji bakra, u RTB-u Bor. Bio je direktor TIR-a, pomoćnik i zamenik generalnog dirktora RTB-a Bor, bio je u plejadi odgovornih i kreativnih basenskih inženjera, kakvi se retko pojavljuju u srpskoj metalurgiji.

                Voleo je struku, voleo je gitaru, muzikom je plenio od mladalačkih dana. Borio se za pravdu i istinu, nije prihvatao nehaj i nebrigu, grčevito se zalagao za prosperitetniji, snažniji, poslovniji RTB Bor. Pisao je i pojavljivao se na skupovima zalažući se za više odgovornosti i čestitosti, za pobedu struke i nauke, za boljitak i kombinata bakra i grada i Opštine Bor. Nije bio politički ostrašćen, bio je pravičan i tolerentan, osećajan, blag i iskren. Iskustvo i znanje delio je sa kolegama, ukazivao na propušteno i nenadoknadivo, sekirao se za budućnost kombinata bakra, propatio svaku nekorektnost i nedobronamernost. Nije nikad poklekao, niti posustao, išao je usprvno, ubeđen u svoje ogromne ljudske polemenite osobine i svetao karakter. Od oca Jove, priznatog patriote i borca, nasledio je ljubav i odanost prema otadžbini Srbiji, krasila ga je bliskost s vrednim i nadarenim, časnim i obrazovanim ljudima.

                Voleo je Bor, čini se, više nego što je Bor mario za njegovom upornošću i verom u bolje sutra borske i srpske metalurgije i rudarstva. Nije imao, najviše pred kraj bogatog života, dovoljno razumevanja od onih kojima je služio za uzor i primer. Nije bio sujetan, ni prek, opraštao je onima koji nisu umeli, možda ni hteli, da čuju glas pošetenja i čistote misli.

                Ostaće zauvek gromada čovečnosti među prijateljima i kolegama, jer je doktor Milan Dejnovski ostavio dubok trag i niko ovde neće moći da zaboravi toliki doprinos napretku, znanju, stvaralaštvu… Milane, druže i veličino, mirno počivaj, ne možemo te nikad smetnuti s uma, mi, tvoji bliski Borani, tvoji verni saborci.

Оставите одговор