ROTARY KLUB ZAJEČAR: POMOĆ BOLNICI, POKLONI DECI, NAGRADE NAJBOLJIM UČENICIMA

Zaječar-Bor, 28. novembar – Rotari klub Zaječar je udruženje građana čiji je cilj unapređenje života u lokalnoj zajednici. Osnovno je – pomoć onima kojima je to najpotrebnije, saradnja sa drugim klubovima u okviru našeg distrikta, koji obuhvata Srbiju i Crnu Goru. Saradnja je uspostavljena i sa našim klubovima u inostranstvu, potom aktivnosti sa mladima u cilju njihovog uključivanja u dešavanja u lokalnoj zajednici i razmenu sa vršnjacima iz inostranstva, kao i stvaranje mladih lidera koji će raditi na dobrobiti zajednice. Sve aktivnosti se finansiraju iz članarine i dobrovoljnih priloga članova kluba, kao i donacija pojedinaca i firmi iz okruženja.
Za Novu godinu, svake godine, u okviru redovnih akcija, naglašavaju u zaječarskom Rotari klubu, pomažemu se deca – studenti pod starateljstvom Centra za socijalni rad; ustaljena je i podela novogodišnjih paketića deci, a za slavu kluba, Svetog Nikolaja Velimirovića, 3. maja, nagrađuju se najbolji učenici svih zaječarskih srednjih škola.
Pre mesec dana, podsećaju u rukovodstvu, pokrenuta je akcija pomoći ZC Zaječar. U razgovoru sa direktorom ZC Zaječar, dr Stanislavom Tadićem,započeto je prikupljanje sredstava za kupovinu posteljine za potrebe bolnice u Zaječaru. Svaki član kluba kupiće po komplet posteljine, a firmaGorenje Home Zaječar doniraraće sanitarije iz svog proizvodnog programa.
Javili su se i donatori koji će biti predstavljeni na proslavi čartera Rotari kluba Zaječar danas, 28. novembra.

Share

Ostavite odgovor