);
Breaking News

U ČAST NOVOG ZAKONA O RUDARSTVU: „FENIKS – SOJKA PTICA“ PONOVO „VISI“ NA DOMU KULTURE

Bor, 5. decembar, foto B.F.

Bor u svečarskoj atnosferi proslavlja usvajanje Zakona o rudarstvu. Svoj doprinos je RTB Bor dao učešćem u komisijama koje su uredjivale tekst zakona, sa zahvalnošću je istakao Ministar Aleksandar Antić a posebno je zapažena i diskusija Poslanika Milinka Živkovića na samoj sednici Skupštine Srbije o „krvavom zlatu“ i stranim eksploatatorima.

U subotu, 5. decembra, pre podne, plato Doma kulture nije bio poprište kulturno-zabavnog ili političkog događanja kako je i uobičajeno, nego – ponovnog postavljanje Feniks-ptice na krov zdanja koje je pod državnom zaštitom spomenika kulture. U narodu poznata kao „Sojka – ptica“, feniks iznikao samovoljom glavnog direktora RTB Bor, pokvario se minulih dana, a izgleda da su mu i sijalice otzkazale, pa su odlučili – ne pitajući čak ni „kralja bakra“ Milana Popovića, ni Blagoja njegovog zamenika – da ga daju na SKUPU popravku. Sa skidanjem i ponovnim podizanjem na krov uz pomoć ogromnih građevinskih mašina i neraspoloženih radnika, taj „poslić decenije“ ne može da bude jeftin. Po Boru su od jutros započete priče kako je „feniks“ ponovo podignut na pijedestal ogromnih uspeha u čast novog Zakona o rudarstvu s kojim će RTB Bor konačno otići u privatizaciju i promeniti vlasnika. Naš reporter se zadesio baš kad je „Sojka-ptica“ trebalo da uzleti na krov koji ne bi se reklo da je stabilan. Uostalom, nekoliko građana se kladilo da za takvu rabotu nemaju nikakvu dozvolu. To kao da nije bitno, ni što se narušava spomenik „podignut onima koji su živote dali za revoluciju“ (pogledajte napis na zidu na prvom ulazu), pa su se gazdetine u RTB-u (to je njihova bespotrebna izmišljotina, pogotovu danas kad RTB- samo opštinskom budžetu Bor, za 11 meseci eve godine, duguje više od 900 miliona dinara, a državi Srbiji, rudarsku rentu nije platio od 2009. godine) dosetile da još jedanput prevare građane „kako je RTB, posle više godina, iznikao iz pepela „, naravno, pod dičnim aktuelnim rukovodstvom. Iako je reč o čistoj gluposti, oni, eto, i dalje zamajavaju narod pokazujući inat i okretanje metalne „ptičurine“ u pravcu – neizvesne sutrašnjice.
Ukoliko beogradska policija posle češljanja u administraciji Opštine Zaječar i EPS-a, već jednom, krene u najozbiljniju istragu u RTB Bor, molimo ih, neka se raspitaju ko je, kad i koliko platio „Sojku pticu“ prvo da se napravi i drugo – da se uredno – i bespotrebno – održava na račun radnika i građana.

IMG_0002 IMG_0032 IMG_0042 IMG_0047

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama