);

SOSO CARE GDE SU PARE ????

Bor, 18.12.2015.

Blagoje Spaskovski

O aktuelnosti i intrigantnosti naše priče od pre nekoliko dana svedoči tekst u jednom od najtiražnijih dnevnih listova (vidi ovde:Blagoje ojadio Srbiju za 42 miliona), koji se bavi sličnim problemima vezanim za RTB i njegovog čelnika. Nama u Boru i u RTB-u je uglavnom sve jasno i za nas u tekstu nema ništa novo. Znamo i pisali smo mnogo puta na ovim stranicama koliko je Kombinat dužan i ružan, koliko nemamo para a izgleda ni perspektive i kakav je lik na njegovom čelu.

No, bitno je da se o tome otvori serijal u medijima koji su tiražni, jer iako neće biti nekog opipljivijeg efekta, nama će nekako biti lakše da o našem slučaju saznaju i drugi. Nas već dugo obmanjuju lažima, truju raznim otrovima iz vazduha, zemlje i vode, zlostavljaju, zaboravljaju. Mnogi ne bi poverovali u to, jer bi logično bilo da je nama ovde bolje nego drugima, jer radimo u firmi koja proizvodi vredne i dragocene materijale. Mi radimo a drugi troše. Ko su ti drugi? Odgovor znaju oni koji organizuju i vrše vlast i oni koji u njihovo ime upravljaju Kombinatom.

Tadic poseta 5

Mi  ovom prilikom pozivamo načeg cara da otvori dušu i kaže ko je i koliko uzeo od RTB-a od kada je on po drugi put u Kombinatu a prvi put na mestu generalnog. Mada je i ranije učestvovao u rukovodećem timu i znao kako se čerupa ova društvena firma, ne mora o tome da govori, jer tada nije imao glavnu ulogu.

Spaskovski i Dinkic u Domu kultureNeka se drži ovog šestogodišnjeg perioda i svoje apsolutno odlučujuće pozicije, koja nije bila ničim ograničena niti kontrolisana. Tu je funkcionisala direktna veza sa čelnicima vlasti, one državne naravno.

Zato i nije morao da  plaća ništa regularno i legalno, već da uplate vrši na one račune i za one potrebe po diktatu šefova partija koje su bile na vlasti a kojima je i sam  pripadao i bio im veran do prve (ne)prilike.

T. Nikolic1

Skoro pa da smo sigurni da bi, nakon iskrene priče ovog cara iz našeg naslova, ispalo da RTB ne duguje ništa za rudarsku rentu a ne onolike milione evra koliko je izračunato u pomenutom tekstu tiražnog dnevnog lista. Uzimao je ko je god mislio da na to ima pravo samo po osnovu funkcije koju je u momentu obavljao, jer se u ovoj zemlji ne poštuju zakoni, ne funkcionišu institucije, nema poslovnih principa, morala, etičkih kodeksa. A kako onda ima rudarske rente i obaveza RTB-a. Ako ih i ima onda su to obaveze čelnika RTB a ne ove kompanije. Koliki su ukupni dugovi i kome se sve i zašta duguje imamo pravo da znamo, pre svih mi koji ovde radimo na najtežim poslovima u najtežim mogućim uslovima.

Eto pitanja za našeg cara i njegove šefove, partijske i državne! Ne samo iz ove aktuelne vladajuće ekipe, nego i za one doskorašnje moćnike koji su svako malo vremena šetali po Boru, kopovima i metalurgiji, kad god bi im zatrebalo para i glasova. Naš car im je uvek bio na usluzi. Zna to dobro autorka objavljene priče o tome kako je „Blagoje ojadio Srbiju za 42 miliona evra“, jer je ona naše gore list.

 

Sosa u DS-u 1

 

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !