);
Breaking News

Minut do 3

Bor, 27.12.2015.

Veliki narodni PROTEST  “Minut do 3, minut do kraja radnog vremena i minut do kraja rada RTB-a Bor”, kao puna podršku akciji „REZAČ“.

Protest RTB

U okviru velike akcije „Rezač“ koja je u toku očekujemo da se procesuiraju i oni koji su kriminalizovali poslovanje RTB-a Bor i javnih preduzeća i doveli radnike do ruba propasti, kao i privredu Istočne Srbije a Vladu i Premijera lagali sve ovo vreme istakao je Jugoslav Jovanović pozvavši gradjane na PROTEST citirajući reči Premijera Vučića: – Možete da očekujete ozbiljan, težak i naporan rad policije i države do kraja godine. Mnogi pravi veliki kriminalci naći će svoj put… naravno, taj put je iza rešetaka!

Poštovani

RTB BOR je u predstečajnom postupku sa izvesnom, mogućom likvidacijom…

Nakon 112 godina postojanja ova, nekada uzorna, profitabilna firma, danas je propala, sa ogromnim dugovanjima (zvanično, najmanje 1,2 milijarde evra) i velikim, nepoznatim gubicima, kompanija sa 5ooo radnika stigla je do aposlutnog ambisa. Ni posle 11 celih godina restruktuiranja i državne zaštite nije se odmaklo od početka.

Danas je gore i neizvesnije nego ikada! Ni Premijer Vučić nije više optimista, izjavio je: “RTB Bor je privredni mrtvac”. RTB Bor je i sa uništenim rudarstvom, nezavršenom rekonstrukcijom metalurških pogona (poznatijom kao projekat Nova topionica), nerešenom katastrofalnom ekologijom, suočen je neviđenim kriminalom i korupcijom, upleten je u kandže mafije i smutne radnje širokih razmera.

Kome sve to zahvaljujući? Najviše “lošem menadžemntu”, po premijeru Vučiću, potom po neznanju i dugogodišnjoj neshvatljivoj podršci vlasti, posebno od kraja 2008. godine od kada je na čelu kompanije neprimereni i dokazano nesposobni partijski preletač, Blagoje Spaskovski.

https://www.facebook.com/iskreni.oktobar/photos/gm.1045070412182790/1534485456869351/?type=3

Narod u Boru i Timočkoj krajini tek sad je shvatio pogubnost, bezmalo blanko podrške vlasti Spaskovskom i njegovim poltronima, isluženim penzionerima na položajima i navodnim kadrovima sumnjivog morala, znanja i integriteta.

Narod se još pita:

Zašto Spaskovski i ekipa odavno nisu uhapšeni i privedeni pravdi, i zašto su ih trpeli, i trpe, Dačić, Dinkić, Tadić, Vučić…?

Da li je reč o sprezi koja s propadanjem RTB-a, uništava i privredno jezgro Srbije?

Da li je ovde negde skoncentrisana i veleizdaja, bar u začetku ili se i u tom strašnom činu poodmaklo?

Narod samo pita i samo traži poštene i istinite odgovore. Ništa drugo!

Ovu su dovoljni razlozi, verujemo, za organizovanje Velikog narodnog PROTESTA  “Minut do 3, minut do kraja radnog vremena i minut do kraja rada RTB-a Bor”!

Na protestu će biti iznešeno mnoštvo podataka vezanih za poslovanje RTB Bor i malverzacija u vezi projekta Nove Topionice i uništenja ovog giganta, koje inače u medijima niste mogli da čujete, ali ni da dobijete od menadžmenta same kompanije.

Takođe će biti iznešeno mnoštvo podataka o poslovanju pojedinih javnih preduzeća u Boru koja su takođe dovedena na rub propasti i skoro do stečaja isključivo nestručnim, neodgovornim i nedomaćinskim rukovođenjem politički postavljenih direktora i ostalih iz menadžmenta.
Nadamo se da će se što veći broj medija odazvati našem pozivu da prisustvuju ovom protestu kako bi objektivno i blagovremeno obavestili javnost o situaciji u Boru, a naročito o uništenju javnih i državnih preduzeća koja u Boru posluju. Tim povodom pozivamo i Vas da dođete, čujete, proverite i objavite sve relevantne informacije do kojih ćete doći uz našu pomoć.

Protest će biti održan 29.12.2015. godine na platou ispred Doma kulture u Boru sa početkom u 14h i 59 min, a trajaće do 16 i 59 min.
Unapred zahvaljujemo.

Inicijativni odbor protesta.

Оставите одговор