);

Bor: Blagoje (SNS + SPS + URS) protiv SNS-a

 Bor, 29. decembar, S.M. 

RASKOL U BORSKOM SNS: PREDSEDNIK SO BOR PODNEO OSTAVKU I OPTUŽIO BLAGOJA SPASKOVSKOG ZA PUSTOŠENJE BORA I OBMANE PREMIJERA VUČIĆA

skupstina2

Predsednik Skupštine opštine Bor, Dušan Marković, na početku današnje sednice SO Bor, stao je za govornicu i saopštio… ( U tom času TV Bor koja direktno prenosi sednicu „imala je tehničke smetnje“, pa gledoaci nisu mogli ni da vide taj deo sednice).   skupstina5      -Podnosim ostavku na funkciju predsednika Skupštine opštine Bor zbog ogromnog, neviđenog pritiska na odbornike, posebno na odborničku većinu SNS-a da glasaju za moju smenu. Nisam želeo da ih izlažem šikiniranju i maltretiranju i sad im činim „uslugu“ podnošenjem ostavku za koju imam i više drugih razloga:

Prvi je –  koristim govornicu da se izvinim Blagoju Spaskovskom što sam rekao da je njegovo vreme isteklo. Njegovo vreme tek dolazi, on je mlad i perspektivan i ima maogućnosti da još više doprinese razvoju našeg grada.

Drug razlog je – ne mogu da prihvatim njegovu izjavu „da sam glupi Vla“, jer: Vla jesam, ali gup nisam – i zato neću da ga nazovem lopovom, prevrantom, uništiteljem RTB-a Bor…

Treći razlog je i najvažniji: neću da učestvujem u puču portiv Aleksandra Vučića koji Spaskovski svojim ponašanjem i činjenjem odavno sporovodi.

Ovom skupu prisustvuju i odbornici koji se dobro sećaju kako je Spaskovski za ovom govornicom iznosio gadosti protiv Premijera i Predsednika. On je uspeo da prevari i Dinikića i Tadića i sad obmanjuje Vučića. Ja to neću da dozvolim. Nećemo dugo čekati pa ćemo videti ko je i šta je Spaskovksi, dokle je doveo novu topionicu i fabriku sumoprne kiseline, koji su proizvodni rezultati? Sve će to  utvrditi državne odgovorne službe… Napisaću otovoreno pismao sprskoj javnosti i Prmijeru s pitanjem da li shavtaju da Spaskovski svojim moralnim likom ruši njihov autoritet…
skupstina1     
  Kasnije je napravljena pauza zbog pitanja odbornika Srđana Marjanovića zašto se uklida rasparava i obrazloženje o usvajanju UPPR-a za RTB Bor ( Unapred pripremljeni program restruktuiranja po kome Opština Bor treba da otpiše više od 930 miliona dinara duga kombinata bakra po raznim obavezama), i zašto se bespotrebno pravi skupštinski sirkus, pogotovu što sadržinu tog dokumenta znaju samo dvojica odbornika, Videnović i Spaskovski. Nakon pauze za reč se javio Blagoje Spaskovski koji dugo govorio o svemu i svačemu, ne i o UPPR-u i suštini otpisa duga i zakonskoj osnovi za takav potez.

skupstina4

            Sednica je protekla u demokratskom dizanju ruke „ZA“ i čutanjem na protiv pod predsedavanjem zamenika predsednika Skupštine. 

Nakon završetka ove redovne sednice, zakazana je nova sa jednom tačkom dnevnog reda: Izbor Predsednika Skupštine opštine Bor.

            Za novog predsednika Skupštine opštine Bor izabran je Vidoje Adamović, dipl. ing.rudarstva iz RTB-a Bor, odani kadar Blagoja Spaskovskog.

Vidoje Adamović
Vidoje Adamović

Оставите одговор