);
Breaking News

BOR PO (PRO)VIZIONARSKOM BLAGOJEVOM ZAKONIKU

Bor, 05.01.2015.

PRESTUPNA I PRETEŠKA NOVA GODINA
Ova 2016. za sve prestupna a za nas u Boru će biti i preteška i izgleda sudbinska. Možemo u to biti sasvim sigurni, naročito nakon oštre i precizne ocene samog Premijera iznete na poslednjoj sednici vlade od 31.decembra, na kojoj je rekao da su železnice u ogromnom dugu a da RTB Bor ima ogromne plate i ogromne troškove i nastavio „ubiše nas pojedina javna preduzeća, među kojima pre svega ta dva, uz javne servise i Resavicu“. Tom prilikom je za početak 2016. najavio smenu nekih direktora javnih preduzeća i u istom tonu sam sebe upitao šta će mu direktori, kad nisu u stanju ništa da urade?!

IMG_0896
Bravo za ove neke direktore! Mi smo sigurni da među onima koji moraju da odu početkom ove godine treba da bude i naš direktor. Sigurni smo da je on već odavno ispunio sve kriterijume za smenu, ali nije ni sada kasno! Tim pre, što je, kao šef vladajuće odborničke grupe, od poslednje sednice opštinskog parlamenta po ko zna koji put napravio reality program i sam sebe isključio, pa mi predlažemo da ga vlada Srbije koja ga je i postavila i u odborničke klupe i na čelo našeg giganta konačno diskvalifikuje i pošalje gde god, samo što dalje od nas, naše opštine i našeg RTB -a. Izgleda da je on naslutio svoj kraj, pa je za svaki slučaj za skupštinskom govornicom poručio da neće koristiti penziju u Srbiji, da ga kao nešto vrlo bitnog i naročito perspektivnog traže kako iz Londona tako i mnogi sa Istoka. Ako ima pravde on će penzijom morati da vraća sve ono što je trošio i potrošio a da za to nije imao nikakvo valjano pokriće niti i jedan razuman razlog.

Sednica SO Bor 3
Poslednja sednica SO Bor u 2015. je pokazala sve ono što naprednjaci pokušavaju da ispeglaju već duže vreme. Definitivan raskol, koji je posledica međusobnih optužbi za gomilu propusta, za neostvarena obećanja, za sporost u rešavanju problema, lošu organizaciju rada i neefikasno upravljanje, netrpeljivost i velike sujete, beskopromisnu borbu za pozicije. A naročito su eskalirali sukobi oko toga ko treba da preuzme odgovornost za javašluk i nedomaćinsko trošenje i rasipanje para. Dakle, ko će na kraju da plati ceh? Onaj čija je u svemu bila poslednja ili oni koji su klimali glavom i odobravali sve bez pogovora, aplaudirali, klečali i trpeli da ih gazda šutira sa jedne noge na drugu. A žestoko se nadmetali u tome ko će poneti titulu najulizice, najšlihtare, najbeskičmenjaka.

skupstina2
Stranački rat koji tinja vrlo dugo je preveo u otvoreni sukob predsednik Skupštine, i to javno podnoseći ostavku za govornicom pred svim prisutnim odbornicima i čelnicima opštine i RTB-a. Koliko je pucanj bio jak govori činjenica da su već sa prvom optužbom na račun gospodara života i smrti ugašene kamere TV Bor i isključen direktan prenos za sve vreme trajanja obrazloženja ostavke. Sramna odluka da se građanima Bora uskrati direktan prenos kako ne bi čuli šta je dotadašnji predsednik Skupštine imao da javno saopšti svojim partijskim saborcima i javnosti. Naravno da se to nije moglo sakriti od javnosti, bila je to samo još jedna iluzija moćnika, koji su u momentu svog besa zaboravili da ako ugase kamere neće ugasiti i internet i živu priču svedoka događaja.

Sednica SO Bor 2
Iz mnoštva nelogičnosti, nedorečenosti, nepoštovanja poslovnika, neprincipijelnosti, nekolegijalnosti kojima obiluju sednice Skupštine, izdvajamo jednu vrlo opasnu zamku koja je bila postavljena na ovoj poslednjoj u 2015. To je ona lažna dilema da li smo ili nismo za RTB i ko je a ko nije za RTB? Da li treba uopšte trošiti reči na ovakve zlonamerne zamene teza, na ove opasne besmislice i apsurde? Treba! I evo, sto puta treba reći da smo svi u Boru i svi u Srbiji za RTB Bor, za njegov opstanak i dalji razvoj u većinskom državnom vlasništvu! Ali isto tako, po ko zna koji put na ovim stranicama ponavljamo da nismo za ovakog generalnog, nismo za ovakav menadžment, nismo za pljačku, prazne priče, zloupotrebe, zamajavanje, trošenje i rasipanje. Sve je to detaljno već obrazloženo, argumentovano, ilustrovano kroz bezbroj primera baš na ovim stranicama, kao i kroz druge medije, uključujući i napisane i objavljene stručne publikacije, knjige……pa smatramo da ne treba dodatno ništa više, a moglo bi se, ako zatreba.
Mi sada čekamo otvoreno pismo srpskoj javnosti i Premijer koje je obećao podnosilac ostavke i verujemo da nije moguć neki novi dil među zaraćenim stranama!!!! Nadamo se da će Premijer prihvatiti našeg kandidata za smenu, jer ima dovoljno opravdanih razloga koji su njemu potpuno poznati a naš predlog mu može poslužiti samo kao podsećanje na sva razočarenja, laži, obmane, štete i čitav spektar neprijatnosti koje mu je priredio naš direktor a njegova nekada napredna uzdanica sa svojim timom.

Blagoje smena potpis

GEN.DIREKTOR RTB BOR GRUPA BLAGOJA SPASKOVSKI POTPISUJE PETICIJU ZA SVOJU SMENU BOR 29.12 2015 GOD.U 17 i 06 min.potpisao kao gradjanin 3699.

Blagoje smena

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama