);

Zašto NE Zakonu o sistemu plata

Bor, Knjaževac, Beograd, 03.02.2016.

Dom zdravlja

Jednosatnim prekidom rada od 11 do 12 sati zaposleni u javnom sektoru, članstvo Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost iskazali su u sredu nezadovoljstvo zbog predloženog teksta Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

Štrajku su  se pridružili  svi članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost te je danas došlo do  jednočasovnog štrajka sindikata zaposlenih u javnom sektoru i u Knjaževcu i Boru.

Usvajanjem tog zakona tvrde da bi bili diskriminisani, a dodatno bi im bio pogoršan radno-pravni i materijalni položaj. Radnici, međutim, kod druge strane – nadležnih – ne nailaze na razumevanje. Kori Udovički, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, rekla je da joj nisu jasni razlozi za protest radnika protiv zakonskog rešenja koje, prema njenom uverenju, nisu još ni pročitali.

Kori Udovički, potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokaln...

„Ostavljam to javnosti na nagađanje. Da li je u pitanju nedostatak komunikacije, ili želja da se pošalje neka poruka. Bez obzira što je dogovor već postignut. Ne znam“, rekla je ministarka Udovički.

Međutim, sindikalci uveravaju da im je jako dobro poznato zakonsko rešenje čijim usvajanjem bi im, kako tvrde, bile umanjene ionako niske plate.

zdravstvo protest1I

Zdravstvo protest2

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !