83. odbor Levice u Boru

Bor, 6. februar, S.M.

Pokret Levica Srbije – Borko Stefanović, nakon Knjaževca, osnovan je u subotu, 6. februara, i u Boru. Ovo je drugi odbor Levice Srbije u Timočkoj krajini i jedan – do sada –  od 83 u celoj Srbiji.

Ovo je Pokret socijalne jednakosti i pravde, humanosti i pravičnosti, jačanja ekonomske moći i stvaranja uslova za brže zapošljavanje i zaustavljanje odlaska mladih u inostranstvo. Stranačko zapošljavanje biće zakonski kažnjivo, posao u privredi biće u prednosti nad administarcijom. Želimo ravnopravan regionalni razvoj, punu matarijalnu sigurnost građana, slobodno a ne “kumovsko” tržište, iste subvencije za domaće i strane investiture; neće biti tajnih ugovora, državnim preduzećima upravljaće profesionalni i odgovorni stručnjaci, penzije se ne smeju umanjivati, najsiromašniji imaće povlastice, svi građani će se besplatno lečiti, mediji će biti slobodni, poljoprivredno zemljište neće se prodavati strancima, Srbija će biti vojno neutralna… Hoćemo savremenu levicu, ni nalik na današnje Dačićeve, još manje Vulinove socijaliste. Naš cilj njije ni približavanje DS-u, ni Vučiću. Ne želimo da budemo jeftina radna snaga stranim investitorima, ali ćemo stremiti dokazanim evropskim vrednostima. Ovo je naglasio poverenik Poketrta Levica Srbije za Timočku krajinu, Dragan Petrović pozdravljajući Inicijativni odbor Pokreta u Boru od 15 članova.

U diskusiji je naglašeno da će rukovodstvo biti kasnije odabrano među najaktivnijim članovima koji će se, već od ponedeljka, 8. fabruara, upisivati u organizaciju. Tog dana biće otvorene i prostorije (Tržni centar Kocka, Medija centar Bor) u kojima će biti uvedeno svakodnenvo dežurstvo. Pokret će posebnu pažnju posvetiti nezaposlenima, otupštenima s posla, nezadovljnim radnicima, ne samo u RTB-u, ženskoj populaciji i mladima.

U sklopu predstojećih aktivnosti koje će, zajedno sa konkretnim programskim zadacima, biti prezentirane javnosti, predviđena je i tribina na kojoj će govoriti lider Pokreta Levice Srbije, Borko Stefanović. Ovaj skup promotivnog značaja biće održan najksnije za deset do 15 dana kada će se konačno znati i sastav rukovodstva. Suština je u tome da su u prvom planu ljudi čistih biografija spremni da se posvete stvaranju uslova za bolji život i napredak Srbije. Kada je reč o Boru biće sačinjen poseban program obaveza i predloga za prevazilaženje katastrofalnih posledica nastalih u gradu, opštini i RTB-u Bor poslednjih godina, prvenstveno od kada je vlast oličena u “jednoj bahatoj i krajnje probelematičnoj, neodgvornoj ličnosti”.

Levica

Share

One thought on “83. odbor Levice u Boru”

Ostavite odgovor