Levica u Boru

Bor, 28.02.2016.

Predizborne aktivnosti političkih partija, prošle nedelje u Boru označilo je pojavljivanje Levice u Boru. Dok borski SPS profitira izdavanjem poslovnog prostora u Domu kulture koji je nasledio od iskrenih levičara Komunističke Partije dotle Levica Srbije Borka Stefanovića uspeva da izgradjuje svoju partijski infrastrukturu i puni veliku salu, tradicionalno mesto okupljanja borskih socijalista.

Predstavljen je program ovog Pokreta zasnovan u “24 tačke za Srbiju”. Govorili su, u ime borske Levice, poverenik za Bor, Sveta Petrović i aktivistkinja Mreže žena Levice Bor, Bisera Zlatanović. Govoreći o političkim procesima i političkoj, društvenoj i ekonomskoj krizi u Srbiji, lider Pokreta Levice Srbije, Borsko Stefanović najviše pažnje posvetio je posrnulom RTB Bor.

Levica Borko MC Bor

-RTB je u agoniji i neće se lako izvući iz nagomilanih, prvenstveno finansijskih problema. Nije samo snižena cena bakra na svetskoj bezi uzrok lošem poslovanju, jer i kad je cena bila dvostruko veća – bilo je, i to nemalih, gubitaka i enromnih zaduženja. Sadašnja vlast najavljuje reforme i spas RTB-a, ali to je samo prividno zbog predstojećih izbora. Niko nije toliko naivan pa da kaže, kao ministar Sertić pre dva dana, da je “Bor jedan od leševa srpske privrede”. Jeste teško i mučno, ali kombinat bakra ne može da se oporavi političkom voljem bilo koga, najbolje je da sudbinu nekadašnjeg giganta ( od kojeg su ostale samo mrvice) preuzmu istaknuti stručnjaci. To su iskusni borski inženjeri. Dosadašnje rukovođenje bilo je pogubno, i to svi znaju, i zato je trebalo mnogo ranije da država krene u odlučno raščišćavanje “magle”, a ne da se samo produžuju rokovi restruktuiranja. Kriminal i korupcija, kao i neodgovornost, glavni su krivci popasti RTB-a, i to saznanje niko više i ne krije.Levica Borko Sveta MC Bor Nažalost, malo se šta preduzima. Sada se, po ko zna koji put, ustanovljava nekakva “dijagnoza”, a to je, zahtevajući ličnu kartu, odavno zagovarao jedan od bivših ministara. Opet će se bespotrebno potrošiti pare umesto da se u reševanje agonije krenulo pre više godina, jer i tada se znalo da se ne radi u korist države, već se namiruju političke potrebe i beži od stvarnosti. Neće vlasti nipošto da saopšte bolnu istinu, ali RTB je zaista propala firma koju će teško bilo ko u svetu preuzeti ili u nju investirati. Opet će poreski obveznici platiti, i to nemali, ceh… A to što je u Boru zavldao strah od moćničkog i bahatog ponašanja glavnih aktera, nikome ne služi na čast.

 

Share

Ostavite odgovor