);
Breaking News

OFK BOR startovao remijem

14.mart.Bor

Tekst i foto: S.Ranđelović

Srpska liga – istok 16.kolo : OFK BOR – FK RADAN (Lebane) 0:0

Stadion OFK BOR; Gledalaca: 200; Vreme:  kišovito i hladno; Sudije: Stefan Filipović (Jagodina), Mladen Veljković i Aleksandar Jovanović (Sokobanja). Delegat : Goran Milosavljević (Svilajnac); Žuti kartoni: Pajkić, Aleksić i Nešović (Bor), Stanković (Radan).

OFK BOR: Nešović, Kračunović, Kolarević, Radovanović, Pajkić, Krstić (Damnjanović od 87), Apostolov, Dimitrijević (Jaredić od 64.min.), Božić, Aleksić, Živulović (Milijić od 75.min.).
FK RADAN : Sokolović-Janković, Stojković, Marjanović, D.Stanković, M.Stanković, Ilić, Mitrović (Smiljković od 90.), Stamenković, M.Stanković, Stojanović, Trajković (S.Mladenović od 46.min).

Igrač utakmice: Aleksandar Nešović (OFK BOR)

Fudbaleri Bora ipak su startovali u prvom kolu nastavka šampionata u srpskoj ligi – istok. Iako je situacija u Klubu i dalje vrlo teška i neizvesna, postoji nada da će ovaj Klub koji uskoro slavi 100 godina postojanja, uspeti da izbegne najgore i da će i pored svih nedaća nastaviti bogatu tradiciju borskog fudbala.

U ovom meču Bor je nastupio sa gotovo kompletnim omladinskim timom. Posle odlaska većine igrača koji su nosili igru ekipe u poslednjih nekoliko sezona, do kraja ove sezone ekipa će igrati sa mladim igračima kako bi se izbeglo odustajanje od takmičenja koje povlači i kazne koje bi verovatno dovele do gašenja Kluba.

Većina ljubitelja fudbala koji su znali u kakvoj se situaciji nalazi borski Srpskoligaš strepela je da će već u prvom kolu doći do katastrofe, jer je protivnik bio Radan iz Lebana, ekipa koja se nalazi na četvrtom mestu posle jesenjeg dela. Gosti su u ovom meču bili apsolutni favorit, ali se još jednom potvrdilo staro fudbalsko pravilo koje kaže da“ ako želite da pobedite onda morate postići gol“. Gostujuća ekipa to nije uspela, pre svega zahvaljujući svojim greškama, ali i velikoj borbenosti borskih mladića koji su izdržali ogroman pritisak i predvođeni kapitenom Krstićem i   Radovanovićem i pre svih veoma raspoloženom golmanu Nešoviću uspeli da sačuvaju svoju mrežu i osvoje bod koji je u ovom trenutku ravan pobedi.

Radan je dominirao gotovo svih 90 minuta. Gosti su stvorili više od 10 idealnih prilika za gol, ali se čini da je i sreća ovog puta bila na strani borskih dečaka. Ono što nije zaustavio odlični Nešović, završavalo je ili na prečki i stativi ili van okvira gola.

Sada predstoji održavanje Skupštine i izbor novog rukovodstva, koje će uz pomoć svih gradskih struktura pokušati da dođe do rešenja za očuvanje i unapređenje rada ovog Kluba .

 

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !