);

Sjaj i beda borskih naprednjaka

Bor, 18.04.2016.

Nedavno smo na ovom mestu objavili priču o poslednjem krugu koji Sosa trči u ovoj kampanji. Sada možemo reći da nije uspeo da istrči taj svoj poslednji krug, jer je na prvoj krivini izleteo. Od mogućih fizičkih povreda u tom ozbiljnom incidentu spasila ga je ograda privatne firme. Ali ograda nije uspela da ga spasi od konačnog sloma njegove političke i poslovne karijere i njegovog definitivnog moralnog kraha. To je moralo da se desi pre ili kasnije. Sam je pao i sam se ubio. Nameravao je da gađa druge a „ubio“ samoga sebe. Čovek je odavno izgubio  kompas! Udarao je i levo i desno! Sve češće je imao prekide sa realnim svetom i ozbiljne teškoće da se u njega vrati. Umislio je da od njega sve zavisi! Da je njemu dozvoljeno baš sve a ostalima ono i onoliko koliko on odobri. Dakle uhvatila ga je ozbiljna i neizlečiva bolest, koja ostavlja teške posledice.

AV - Sosa izvinjenje

Neograničena vlast i moć! To je dijagnoza ovog čoveka! Zbog nje ponekad zaboravi i ime, pa se u trenucima kada ima problem konekcije sa realnim okruženjem predstavlja različitim imenima i funkcijama, kao u slučaju „spoljni zid ograde“ gde je bio Marko Petrović a obavljao je odgovorne poslove upravljanja kačenjem naprednjačkog propagandnog materijala i zaštite izvođača tih radova od moguće intervencije nadležnih organa. Iste poslove obavljao je i prilikom kačenja propagandnog izbornog materijala i na drugim mestima, naravno onima koja nisu u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast. Jer, ko njemu šta može!? Očigledno niko mu ništa ne može! Za njega zakoni ne važe! Tako je bilo i sa zatvaranjem sportskog centra na nedelju dana. Nije ga bilo briga što tamo zakup prostora imaju i privatnici koji su zabeležili gubitke. Ko je odlučio da se zatvori sportski centar, ima li neko i negde ugovor sa SNS-om , da li će ova Partija da plati zakup ovog prostora u trajanju od nedelju dana???? I opet imamo samo njegovu odluku o tome da treba pripremiti ovaj objekat za naprednjačku konvenciju! Ali, na njegovu žalost izgleda da je džabe krečio! Tu je definitivno i praktično otpočela njegova smena! Čeka se i realizacija samo da prođu izbori i pobede njegovi, ovoga puta bez njega!

On se pravi lud! Tera po svome! Malo se primirio nakon Vučićevog izvinjenja na tviter nalogu! Pošto se sem toga ništa nije desilo, makar ne javno, on se u petak uveče pojavio na TV Bor u emisiji „Aktuelno“. Bila je to tragikomična emisija u kojoj je po starom dobrom običaju bilo priče o svemu i svačemu. S brda s dola je on kao generalni direktor i njegova prva saradnica za finansije govorili o stanju i perspektivi RTB-a onako kako to oni vide. Na svu sreću oni se o tome ništa više ne pitaju! Možda će ih pitati jednoga dana nadležni državni organi, nadamo se što pre. I ne samo njih! Nego i sve druge kojima su omogućili da se okoriste na račun propadanja RTB-a koga su doveli skoro do zatvaranja. Bio je u studiju i direktor TIR-a, ali više kao posmatrač nego učesnik!

Sosa i njegovi i dalje kuliraju, što bi rekli mladi! A mediji i javnost u Srbiji  prepričava, smeje se i zabavlja na račun njegovih „bisera“. Pišu se pesme, štampaju majice, snimaju emisije! Sosa repuje, čime je ispunio svoju opsesivnu želju da karijeru nastavi kao pevač. Doduše nije baš hteo da bude reper, ali i to nije loše. Važno je da se peva! Smejemo se i mi u Boru. Zašto da ne? Što bi se mi stideli tuđih gluposti! Mi smo na vreme upozorili o kome se i o čemu ovde radi!? Ko i kako vodi RTB i opštinu!? Da li je neko prstom mrdnuo na sve to? Nije! E pa neka se sada stide i čude oni koji su ovakve doveli na vlast i tu ih držali ovoliko dugo uprkos svemu što su radili i uradili! Na nama je da o tome mislimo onda kada se mi o nečemu pitamo.

Borski naprednjaci su očigledan primer koliku štetu mogu da nanesu neodgovorni ljudi na visokim pozicijama u firmama i lokalnim samoupravama. Vučić im je služio samo kao paravan da rade što im je volja i da njime plaše druge koji bi pokušali da im se suprostave. To rade i dalje! Sosa misli da je bog a Žika da je Sosa! Pokazuje to Žikina priča koja je takođe na svim mrežama i u svim komentarima. Jasno se čuju pretnje, ucene, ponižavanja! Slično se ponašaju i svi drugi iz njihovog tabora! Svako na svom nivou i u skladu sa svojim funkcijama,  pozivajući se na Sosu i Žiku a veličajući i zaklinjući se u Vučića. Naročito se u tome ističu oni koje je Sosa preveo iz URS-a.Visoko su leteli pa nisko sleteli! Mislili su da su na krovu sveta. Imaju RTB i mogu se bahatiti kako hoće. Zaboravili su na opomenu da možeš šta hoćeš i koliko hoćeš ali ne i dokle hoćeš. E, to ih je koštalo blama! Danas služe za podsmeh i pokazuju kako vlast od loših pravi još gore.

Оставите одговор