Svečano otvoren novi pogon u Belorečkom Peščaru

23.jun.Bor

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST:

Završena prva faza investicionog ciklusa

– Uloženo 4 miliona evra u Beloreški Peščar –

Svečanim otvaranjem modernizovanog pogona u Belorečkom Peščaru, obeležena je petogodišnjica privatizacije ovog pogona, ali i završetak prve faze investicionog ciklusa kompanije Kvarcverke (Quarzwerke) u Jugo-Kaolin.

Od kada je Belorečki Peščar privatizovan, 2011. godine, uloženo je 4 miliona evra u osavremenjivanje, optimizaciju i racionalizaciju tehnološkog procesa. Sve to podrazumeva rad na povećanju procenta iskorišćenja mineralne sirovine, uvođenje evropskih standarda u poslovanje, smanjenje troškova proizvodnje, odnosno povećavanje efektivnosti svih proizvodnih celina. Na ovaj način Belorečki Peščar je ispunio sve uslove da dostigne nivo kvaliteta i organizovanosti svih ostalih preduzeća u sastavu kompanije Kvarcverke (Quarzwerke).

„Naš cilj je da naši proizvodi budu što konkurentniji na tržištu i da otvorimo nove perspektive u prodaji kvarcnog peska. Upravo zato ovo nije kraj investiranja u Jugo-Kaolin. Želimo da postanemo prepoznatljivi po kvalitetu svojih proizvoda i da otvorimo vrata za dolazak i drugih kompanija u Srbiju koje u svojoj proizvodnji koriste i kvarcni pesak. To su u prvom redu staklare, livnice i fabrike za proizvodnju građevinskih materijala.“ – rekao je Nebojša Ilinčić direktor kompanije Jugo-Kaolin i dodao: „Veličina rudnih rezervi, kontinuitet u kvalitetu za čiju smo održivost sada više nego osposobljeni, su na našoj strani, ali i reputacija i sistem vrednosti koje donosi naša majka firma – nemački Kvarcverke.“

Podsećamo, najveći evropski proizvođač kvarcnog peska, nemačka kompanija Kvarcverke 2013. godine je postala većinski vlasnik bugarskog Kaolina najvećeg proizvođača industrijskih minerala u jugoistočnoj Evropi, u čijem sastavu posluje i srpski Jugo-Kaolin. Na taj način su preduzeća Kopovi UB, Belorečki Peščar kod Bora i Srbokvarc kod Zaječara postali deo svetski renomirane kompanije.

S poštovanjem,

Jugo-Kaolin

Na prostoru ex Jugoslavije, kompanija Jugo Kaolin je najznačajniji proizvođač kvarcnog peska i keramičkih glina. Preko svojih preduzeća Kopovi UB, Srbokvarc Rgotina i Belorečki Peščar Bor, Jugo Kaolin svojim proizvodima uspešno snabdeva livačku, građevinsku i staklarsku industriju.

Kvarcverke, vodeći proizvođač industrijskih minerala u Evropi, je kompanija sa 130 godina iskustva u eksploataciji, obradi i preradi industrijskih minerala. Kompanija se prvenstveno bavi eksploatacijom, obradom i preradom industrijskih minerala kao što su kvarc, kaolin, feldspat, volastonit i liskun. Prodaje proizvode u preko 50 zemalja sveta.

Share

Ostavite odgovor