Borani, glasajmo za našeg Sretu!

Bor, 27.06.2016. Irena Živković

Boranin, Milutin Sretenović Sreta, biće 28. Juna jedan od dvanaest učesnika finala takmičenja „Nikad nije kasno“, u žanru zabavne strane muzike, gde će konačnog pobednika odrediti sms glasovi, glasovi putem društvenih mreža i sud žirija.Sreta
Baveći se muzikom tokom celog svog života, Sreta je bio gost mnogih kafana i proslava i na taj način se isprobao u svakoj vrsti muzike. Kako sam kaže:“ Tu ne možeš da biraš, pevaš ono što traže“, ali kad peva iz srca i za svoju dušu, to su onda Louis Armstrong, Bocelli, Gipsy Kings, Enrico Caruso.

Specifično za njegov rad jeste sjedinjavanje žanrova, gde Bocelli lako prelazi u note Šabana Bajramovića. Njegov kvalitet je prepoznat i bila mu je pružena prilika da peva u tv seriji „Komšije“, a u pripremi je i snimanje filma pod režiserskom palicom Milana Kalinića. Orkerstar „Mostar sevdah“, sa producentom Dragijem Šestićem ga je, zajedno sa Usnijom Redzepovom, ugostio na svom nedavnom koncertu u Beogradu, a grad Niš će mu 29. Juna dodeliiti Nagradu za životno delo, kao priznanje i zahvalnost njegovom trudu u očuvanju one vrste muzike za koju se danas ne može reći da je popularna.

Sreta Nikad nije kasno
Borani opisuju Sretu kao dobrog i veselog, a ovaj 68-godišnji otac dva sina i deda četiri unuka kaže da čitav život peva iz ljubavi prema muzici i da je sve ovo za njega divno iskustvo. Srećan zbog priznanja, koja su zasluženo došla na red, ne krije da je u sve to uloženo mnogo truda i vere. „Nije mi najbitnije da pobedim, jer sam već prezadovoljan ovim što sam postigao i jer je moj život ispunjen“-kaže Milutin Sretenović, dokaz da se trud isplati i da nikad nije kasno za one koji veruju u svoje snove.

Sreta Zaga

Share

Ostavite odgovor