);

Vaterpolo Bor 2016: Srbija i Grčka u finalu

16.jul.Bor

Tekst i foto: S.Ranđelović

Trećeg dana turnira odigrani su polufinalni mečevi u kojima  su se sastale prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obe grupe. Odigrana su i utešna polufinala u kojima su se sastale treće i četvrte ekipe koje će se boriti za plasman od 5-8 mesta.

U prvom meču današnjeg programa sastale su se ekipe Brazila i Francuske. Brazilci su slavili pobedu od  13:9 i sutra će  u borbi za peto mesto odmeriti snage sa Španijom koja je u drugom meču savladala Japan sa 19:10. Za sedmo mesto će se boriti poražene ekipe Francuske i Japana.

U prvom polufinalnom meču igrali su Italijani kao prvoplasirani u grupi B koji su pored Srbije bili jedina ekipa sa sve tri pobede i Grci kao drugoplasirani u grupi A. Posle regularnog dela rezultat je bio nerešen 5:5. Posle izvođenja „peteraca“ u finale se plasirala Grčka ukupnim rezultatom 12:11. Drugi polufinalni par su bili Srbija i Crna Gora. Ovo je po mnogim prognozama pre turnira, trebalo da bude finale, ali Crna Gora je po žestokoj kiši „kiksnula“ u prvom kolu protiv Italijana što joj je donelo drugo mesto i meč protiv domaće ekipe Srbije već u polufinalu. Srbija je bila bolja u ovom meču i zasluženo ostvarila pobedu od 14:10. Crna Gora je bolje počela utakmicu, prvu četvrtinu je čak i dobila sa 3:2, ali u drugoj deonici Srbija, nošena podrškom sa prepunih tribina pokazuje pravu snagu. Pravi seriju od 6:0 i na poluvreme se odlazi vođstvom domaćih od 8:3. Do kraja utakmice smo gledali rutinsku igru „srpskih delfina“ i sigurnu pobedu i plasman u sutrašnje finale u kome će protivnik ponovo biti Grčka koju su srpski vaterpolisti savladali sa 9:7 u prvom kolu turnira.

Poslednjeg dana turnira program počinje od 9.00 časova. Finale se igra od 13.30.

Оставите одговор