);
Breaking News

Zaposleni u RTB-u humani ljubitelji vaterpola

Bor, 31.07.2016.

ZAPOSLENI U RTB BOR SOLIDARNI I HUMANI PO ODLUCI PREDSEDNIKA ORGANIZACIONOG ODBORA MEĐUNARODNOG VATERPOLO TURNIRA

vaterpolo33

Prvu tranšu vrlo velikih troškova ovog turnira „dobrovoljno“ su donirali zaposleni u RTB-u sa visokom stručnom spremom i tako postali humani ljubitelji vaterpola a da toga nisu bili ni svesni. Njima je neočekivano smanjena plata uz obrazloženje da nisu ispunili radne učinke, i to baš svi u istom periodu. Svaka čast stručnjacima koji su smislili ovakvo obrazloženje. Njima je i trebalo ne samo smanjiti platu već i uručiti otkaze, jer su pristali po ko zna koji put da udovolje samovolji i bahatosti generalnog menadžera svega i svačega. Bila je očigledno velika hića da se namakne lova za ispunjenje humanih obaveza turnira.

vaterpolo38

Čekovi su uručeni! Spaskovski kao predsednik organizacionog odbora je primio sve pohvale i verovatno nešto otpevao gratis. A kako su zaposleni primili rešenja sa smanjenim platama, sa koliko su stresa i poniženja otišli svojim kućama i porodicama znaju samo oni. Progutali su ko zna koju po redu veliku i ružnu žabu, ali je ovoga puta čini se bilo malo lakše. Kao utehu su imali informaciju da su svi „oporezovani“ i da nije bilo izuzetaka i zaštićenih „po babine linije“. Malo li je!? Bravo predsedniče org.odbora! Hvala generalni što si nas sve izjednačio i podjednako doveo u (ne)priliku da pokažemo svoju humanost i spremnost da budemo vetar u leđa našim vaterpolistima na put po olimpijsko zlato, srebro ili šta god.

vaterpolo47

Neka se spreme sledeći humanisti i ljubitelji vaterpola. Prvo su se pokazali oni sa visokom spremom a očekuje se nastavak akcije i kazne za slabije radne učinke za zaposlene sa višom i  srednjom spremom, pa dalje redom sve dok se troškovi međunarodnog turnira ne podmire i predsednik org.odbora ne bude kandidovan za počasnog vaterpolo olimpijca i pozvan da bude jedna od organizatora Olimpijade u Brazilu za vaterplo susrete.

vaterpolo54

Za to ima sve prporuke, naročito je to potvrdio sekretar VSS koji je uz sve pohvale na račun Spaskovskog, rekao i nešto što svi mi koji čoveka poznajemo možemo da potvrdimo. A to je da ih je posebno oduševio time što je predložio da se smo napiše šta sve treba obezbediti, bez da se razgovara i procenjuje. I tako je i bilo. Oni napisali on sve ispunio. Bravo majstore! Šta te briga, kad znaš da si ne samo predsednik organizacionog odbora, već i generalni RTB-a i vlasnik naših života i naših zarada i ocenjivač naših radnih učinaka. A znaš i da će sve tvoje dugove jednoga dana neko otpisati. Pa što ne bi bio humanista i organizator svega i svačega na tuđ račun. Tvoje su pohvale i priznanja a naše da rintačimo i stvorimo onoliko para koliko tebi treba. I ne samo tebi, već i onima od kojih dobijaš zadatke. Nisi ti ništa u ovom kao ni u svim drugim događajima sam smislio i organizovao. Ti si samo poslušni građanin Sosa, mnogo kriv i još više dužan, pa moraš da ispuniš svaki nalog i to uvek sa najboljim rezultatom. Tvoji nalogodavci posebno cene rad i rezultate! RTB Bor zato i postoji, da se svakoj vladi nađe kao sigurna i solidna finansijski potpora. Zašto bi ova  bila drugačija??? Da kojim slučajem jeste, onda im Sosa ovakav kakav je ne bi bio potreban.

vaterpolo33

Ova priča je ispričana samo zato da bi se javno saopštilo ko je na kraju platio ceh i kome treba da idu pohvale i priznanja. Spaskovskom sigurno ne!

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama