);

Akcijaši i istraživači ponovo na terenima Bora i Borskog jezera

Bor,  18.08.2016.
U okviru programa EKOLOŠKI DANI BORA 2016. otpočela je 8. avgusta realizacija međunarodnog omladinskog radno istraživačkog kampa MORIEK 2016.
DMI Moriek Bor 2016 Danijel
Volonterske  aktivnosti kampa podeljene su u dve grupe: uređenje Brestovačke banje i arheološka istraživanja neolitskih naselja u okolini Brestovačke banje u saradnji sa Muzejom rudarstva i metalurgije Bor. Učesnici kampa su iz 6 zemalja: Francuske, Rusije, Grčke, Japana, Španije i Srbije a smeštenu su u Brestovačkoj banji gde će na kampu boraviti do 22. avgusta.
DMI Moriek Bor IMG_20160809_130553
Pored volonterskih radnih i istraživačkih aktivnosti učesnici kampa su učestvovali u programu obeležavanja Međunarodnog dana mladih, posetili kafić u borskoj jami i popili kafu na preko četristo metara ispod zemlje, kupali se na Borskom jezeru, posetili Muzej rudarstva i metalurgije, borski ZOO vrt i dr.
DMI Moriek Bor MG_20160813_132932
Organizatori kampa su Društvo mladih istraživača Bor uz podršku programa Regionalne akademije održivosti TRAG fondacije iz Beograda i Volonterskog servisa Mladih istraživača Srbije uz podršku programa MLADI SU ZAKON Ministarstva za omladinu i sport Srbije.
Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !