);

ZLATO ZA SRBIJU – ZLATO ZA NEGOTIN!!!

Bor, Negotin, Zaječar, Autor: Jelena Jeremijić

Na splitskoj rivi su uz spektakularan vatromet i dodelu medalja zatvorene 20. Sportske igre mladih.
Više od 600 učesnika međunarodnog finala  pobednika državnih finala u Srbiji, Hrvatskoj i BiH, okupilo se u petak, 26. avgusta u najlepšem delu Splita na završnoj ceremoniji najmasovnije sportske manifestacije za decu i omladinu Balkana.

Negotin sve Dusan

Na medjunarodnim sportskim igrama mladih u Splitu koje se odrzavaju od 22.8-27.8 Srpske šampionke, Negotinska, basket ekipa za “Streetball” Elixir Hajdučice u finalu 3×3 savladale šampionke Hrvatske ekipu Kraljice Zagreb rezultatom 15:08 i okitile se Evropskom titulom. Bronzu su osvojile takodje hrvatice iz Vinkovaca koje su naše devojke u polu finalu savladale 15:09.

Negotin2 Dusan

„Opet se ponovila priča sa državnog prvenstva u Beogradu da nismo važili sa glavne favorite jer su protivnicke ekipe bile fizički dominantnije od nas, tu naročito mislim na devojke iz Bosne,a pogotovu iz Hrvatske, ali smo uspeli kolektivnom odbranom, pomaganjem i čestim udvajanjima da eliminisemo tu njihovu prednost i da kontrolisanim napadom,strpljivo drzimo ključ igre u našim rukama.ne bi nikoga izdvjao posebno,one su sve moje šampionke i svaka je šraf u mašineriji bez koje se ne može, ponosan sam na njih,na njihove porodice, karakter i mentalitet koji imaju u sebi i još jednom im se zahvaljujem. Hvala i opštini negotin, east sidu,elixiru i sportskom savezu.Negotine ponosi se svojom decom,svojim Šampionkama. Povratak se očekuje 28.8 oko ponoci.“ Izjavio je našem izveštaču trener Dušan Mandić

Negotin - Dusan

 

Ulična košarka

Popularno nazvana “Streetball”, nalazi put do srca naših sportista. Skočiti visoko i zabiti koš- ima li boljeg osećaja?

Ekipa se sastoji od najviše četiri igrača.

Utakmica može početi ako svaka ekipa na terenu ima po tri igrača a ekipa može utakmicu završiti sa dva igrača. Izmene su dozvoljene tokom prekida igre (aut, prekršaj i sl).

Vreme jedne utakmice nije ograničeno. Igra se dok se ne postigne potreban broj koševa, na gradskom nivou do 11 koševa, a na Finalnom takmičenju do 21.
„Trojka“ se vrednuje sa dva poena, dok pogodak ispred linije za „trojku“ tj. običan koš sa jednim poenom. Slobodno bacanje vredi jedan poen.

„Bonus“ iznosi četiri lične greške po utakmici. Prekršaji se sankcionišu slobodnim bacanjem igrača nad kojim je prekršaj počinjen. Nakon slobodnog bacanja nema igre. Lopta ostaje u posedu ekipe koja je izvodila slobodna bacanja.

Za prvu loptu šutira prvoimenovana ekipa (sa linije „trojke“). Kod svake „mrtve lopte“ (ničije lopte) šutira se za loptu i to uvek ona ekipa koja nije poslednja šutirala za loptu (naizmenično).

Svaka ekipa tokom utakmice ima pravo na jedan time – out.

Rezultat na kraju susreta mora biti najmanje dva koša razlike – igra se dok jedna ekipa ne povede sa dva razlike.

Kod nesportske i isključujuće greške kazna su dva slobodna bacanja. Igrač isključen zbog težeg nesportskog prekršaja biće isključen do kraja turnira.

Za sva ostala pitanja propozicija odluku donosi Direkcija SIM-a.

Utakmice se igraju loptom veličine sedam.

Ulična košarka se igra na terenu dimenzija četrnaest metara sa petnaest metara (14mx15m).

Pravo nastupanja na utakmicama utvrđuje Zapisničar pre početka uz prisustvo predstavnika ekipa. Identitet igrača utvrđuje se pre početka utakmice na sledeći način:
– bilo kojim dokumentom sa fotografijom (pasoš, đačka knjižica, sportska legitimacija i sl)

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !