);

Rotary klub Bor u uzvratnoj poseti rotarijancima iz Nemačke i Švajcarske

Bor, Beograd

Rotary Inter-Country Committees

Shodno dogovoru sa Generalne Skupštine ICC-a i druženja u Beogradu od 21. do 24.aprila 2016.godine rotarijanci iz našeg Distrikta bili su u uzvratnoj poseti rotarijancima iz Nemačke i Švajcarske u periodu od 17. do 22.avgusta 2016.godine. U sastavu naše delegacije bili su: DGN Vladimir Matić sa suprugom Jadrankom, Nikola Mitić, predsednik RC Beograd Metropolitan sa suprugom Nevenom, Vladan Mijailović, čarter predsednik RC Bor sa suprugom Jasnom, Marko Ratkov, član RC Bor i Zoran Ivanov, potencijalni član RC Bor.

DSC_0491
„Posle kraćeg obilaska i noćenja u Minhenu i Beču naša delegacija je stigla u Memmingen u četvrtak, 18.avgusta 2016.godine. Domaćin Hannelora Reisacher, predsednik sekcije ICC-a za Nemačku  organizovalo je obilazak prelepog grada koji sa 42.000 stanovnika ima dva rotari kluba.
Uveče su bili rado vidjeni gosti na sastanku RC Memmingen Algäuer Tor na kome smo razmenili klupske zastavice i poklone.

Rotary zastavica Bor

Tom prilikom dogovoreno je o daljim načinima saradnje kao što su: međusobne posete čarter proslavama (17.09.-RC Memmingen, 31.10.-RC Niš K.V., 12.11.-RC Beograd Čukarica i dr.), razmene srednjoškolaca, studenata i muzičke omladine, učešće u međusobnim projektima, “Friendship Exchange” i dr.

Rotary pozdrav Bertn
U petak pre podne obišli su salon i servis “BMW”-a čiji je vlasnik Hannelora Reisacher, jedan od najvećih distributera “BMW”-a u Nemačkoj. Razgovarali o nabavci kombija 8+1 kao našeg zajedničkog projekta za Crveni Krst.

BMW salon Hannelore Reisacher
Popodne smo preko Nemačke i predivnog Bodenskog jezera stigli u kancelariju Rotary Internationala u Cirihu gde su nas ugostili Ulpia Phillips, direktor kancelarije, Rosangela Merlino i Susanne Foerster, koordinatori za klupsku i distriktnu podršku i Salome Brozman, koordinator za rotari fondaciju. Na sastanku smo dobili puno korisnih informacija o rotari fondaciji, finansijama, oblicima pomoći kancelarije RI i dr. Dogovorena je tešnja saradnja sa našim Distriktom i mopgućnost dolaska predstavnika RI na naša dešavanja kao što su PETS, Distriktna Skupština ili Distrikta Konferencija na kojima bi uzeli učešće kao predavači o važnim temama.

DSC_0415
Nakon sastanka u Cirihu popodne smo stigli u Bern gde smo u kući porodice Česarov imali sastanak sa PDG Pierre Gradenom koji je NC ICC za sva tri Distrikta u Švajcarskoj. Tom prilikom razmenili smo informacije o dosadašnjoj saradnji u okviru ICC-a i dogovorili dalju finansijsku podršku za projekte u našem Distriktu, a pre svega za “Dečije selo” u Sremskoj Kamenici. Petak veče smo iskoristili za obilazak nekoliko manifestacija na otvorenom koje tradicionalno organizuje grad Bern, a u subotu smo obišli sam centar grada. U nastavku programa posetili smo gradić Grir u kome se pravi čuveni švajcarski sir i u kome se nalazi poznati zamak.

DSC_0558
Uveče smo bili gosti kod rotarijanaca Wies i Peter Gysi u njihovoj kući u mestu Chateau d’Oex u Alpima. Pored odličnog druženja i večere koju su nam priredili naši domaćini ličnim prilozima smo prikupili 400 eura za kupovinu slatkiša deci iz “Dečijeg sela” u Sremskoj Kamenici koje ćemo uručiti početkom oktobra 2016.godine prilikom dolaske Daniele Česarov.
Nedelju prepodne smo iskoristili za obilazak čuvenog mondenskog grada Gstad i jezera Tun a uveče smo bili gosti na večeri kod Daniele i Veselina Česarova.

DSC_0658

U prostorijama RC Berna Christoffel imali smo sastanak sa našom Ambasadorkom
Dr. Snežanom Janković kojoj smo se posebno zahvalili na pomoći u našim ranije relizovanim akcijama dolaska dece iz Kobea i Fukušime u Beograd. Dogovorili smo se oko pomoći Ambasade Srbije u Bernu u projektima rotari klubova iz dve zemlje koji su usmereni na mlade kao i o zajedničkoj pomoći projektima između dva grada Berna i Beograda.

Rotary CH Ambasador
Na kraju posete prisustvovali smo sastanku RC Bern Christoffel, razmenili klupske zastavice i poklone i dogovorili dalje oblike saradnje između naša dva kluba.“ Izjavio je za Medija centar Bor Vladimir Matić, Predsednik ICC sekcije za Srbiji i Izabrani Guverner Rotary Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora.

DSC_0420

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !