);
Breaking News

Bor: Ekološki incident

Bor, 10.09.2106.

Poslednjih deset dana u Boru se bakar dobija kao 1903. Ovo je direktor RTB-a obećao i gradjanima Bora otvarajući NOVU-REMONTOVANU-NAJVEĆU EKOLOŠKU INVESTICIJU VLADE SRBIJE, Novu Topionicu u Boru.

Da li je obavešten: Blagoje Spaskovski
Da li je obavešten: Blagoje Spaskovski

Otvaranje se odvijalo u više navrata, mehaničko pokretanje, na hladno, na toplo, uz iće i piće u svakoj fazi VELIKOG NACIONALNOG PROJEKTA pod budnim okom nezna se već kog.

Blagoje Spaskovski

Gradjanima je obećavano čisto nebo nad Borom kao 1903, narod je poverovao i davao glasove blanko, vapeći za čistim vazduhom!Borski dim

Stručnjaci su klovnovski vodjenu investiciju na čelu sa glavnim cirkuzanom grada, često osporavali ali klovn, kao i svaki drugi ismevao je svakog slobodno mislećeg gradjana. Šojićeva politika, da samo meni bude dobro i da radimo punim kapacitetima što duže a sve prema Blagojevom zakoniku, donela je vlastodršcima od SPS, preko šifrovanog G17, žutog DS-a pa sve do naprednog SNS-a puno novca (čitaj borskog zlata) za izbore i osvajanje vlasti od 2008. pa do danas. Gradjanima je ostajao sve siromašniji rudnik, sve više dima i mrtva borska reka, koja preti ekologiji Dunavske regije i Evrope.

Uliv Borske reke u Timok
Uliv Borske reke u Timok

Danas se ta nestručno vodjena investicija ponovo pokazala u svojoj naj otrovnijoj fazi, aero zagadjenjem kakvo ne pamte ni najstariji stanovnici Bora.

Stručnjaci RTB-a komentarišu da je ovo posledica neophodnog remonta Topionice i fabrike Sumporne kiseline nastala oštećenjima, požarom i nestručnim vodjenjem tokom rekonstrukcije.

Partija Zelenih će o ovome obavestiti, Parlament, Vladu i Evropske Parlamentarce, a posebno tokom samita o klimatskim promenama u Briselu 27.-30.09.2016  na kome će u delegaciji Srbije učešće uzeti i EU expert IT i energetske efikasnosti iz Bora.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama