);

Održane 24. SENI na Borskom jezeru

Bor,

Бор је по други пут био домаћин спортиста са оштећеном кичменом мождином

24-si-jezero-dscn8455_resize

У прелепом амбијенту Борског језера, одржане су 24. СЕНИ Републичке спортске игре Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије од 6. до 8. септембра 2016. На овом спортском догађају чији је циљ промоција спорта и активног учествовања особа са инвалидитетом у животу заједнице, такмичило се 120 такмичара (углавном корисника инвалидских колица) у 13 мушких и 7 женских екипа из градова широм Србије, као и 4 екипе из региона (Црна Гора, Словенија, Босна и Херцеговина и Македонија). Учесници су били смештени у хотелу „Језеро“ на Борском језеру.

24-si-jezero-dscn8462_resize

Такмичари ових Игара такмичили су се у атлетским дисциплинама: бацању копља, кугле и диска; као и у пикаду, шаху и стоном тенису. Најбоље резултате постигле су женске екипе из удружења „Крагуј“ из Крагујевца, Шапца и Новог Сада, а у мушкој конкуренцији најбоље се биле екипе параплегичара и квадриплегичара из Чачка Смедерева и Аде Чукарице из Београда. Свеукупни победник овогодишњих СЕНИ 24. Републичких спортских игара је екипа удружења „Крагуј“ из Крагујевца, а одмах иза њих на табели је екипа из Чачка и Шапца.

24-si-jezero-dscn8244_resize

Ову традиционалну спортску манифестацију је подржало Министарство за рад, запошљавење, борачка и социјална питања Владе републике Србије и Inpharm Co. d.o.o. са брендом СЕНИ. Игре су помогли и Ортопедија – Нови живот и Грундфос.

Савез параплегичара и квадриплегичара Србије редовно, кроз своје програме, подржава такмичења у стоном тенису, а има и формиране лиге у шаху и стрељаштву. Спорт се негује међу нашим члановима и има врло важну улогу у рехабилитацији и социјализацији.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !