);

RTB Bor: Lov na potencijalne penzionere

Bor, 13.09.2016 Pismo čitalaca

MENADŽMENT RTB BOR TRENIRA NOVU POSLOVNU VEŠTINU

LOV NA POTENCIJALNE PENZIONERE

GENERALNA DIREKCIJA RTBa BOR

Ključno pitanje na sastancima u Generalnoj nije vezano za proizvodnju, aerozagađenje i poslovne rezultate, već da li je i koliko ko „nahvatao“ potencijalnih penzionera. Dakle, otvorena je sezona lova na penzionere. Nažalost i u tome su vrlo slabi rezultati, te sastanci kratko traju i obično se završavaju tako što glavini menadžer najuri ekipu, sve ih terajući u maj…. akcija ubeđivanja vremešnih zaposlenih da im je najbolje da idu u penziju neprekidno traje sa tendencijom intenziviranja, jer se bliži rok za drakonsko smanjenje broja zaposlenih i formiranje jednog preduzeća.

Kolektor RTB

 

Na posebnom su udaru žene koje su ispunile ili će u dogledno vreme ispuniti zakonski uslov za odlazak u penziju a da nemaju nikakava umanjenja. Dozvoljena su sva sredstva „ubeđivanja“ i „motivisanja“ još uvek zaposlenih žena, naravno bez fizičke prisile i fizičkog zlostavljanja. Zanimljivo bi bilo napraviti istraživanje i objaviti koliko su Sosine ekipe kreativne u smišljanju  širokog spektra mera za podsticaj odlaska u penziju i još kretivniji u korišćenju menadžerskih alata i sredstava da se te mere dosledno i odmah ostvare. Ali, džaba kreacija, motivacija, prisila!

RTB Bor

Niko neće u penziju dok ne napuni 65 godina života. Ni žensko ni muško! I u pravu su! Sve po ustavu, zakonu, ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti….Ovde samo nema Sosinih pravila i to njega muči! Zaposleni se ohrabrili i neće u penziju pre roka ni milom ni silom. A njemu i dobrom delu njegove ekipe ističe rok! Oni doduše mogu u penziju, jer su ohoho već ispunili sve uslove, čak i one produžetke koje su dobili od neke vlade ili sami sebi odobrili. Ali neće ni oni iako mogu! Bez njih se kažu ne može, mada znaju da nema nezamenljivih. Njima je glavni razlog strah od odgovornosti za zlodela kojih je svakim danom sve više. Kako će da plaćaju grehe pod stare dane? Teško ali će morati, čvrsto verujemo u to.RTB Bor

 

Deluje kao nemoguća misija! Tragična i smešna! Oni što mogu u penziju neće, ali zato svim raspoloživim sredstvima teraju one druge koji nemaju uslove za penziju a ne žele da idu i da budu zbog toga kažnjeni. Ko bi na to i pristao ako baš nije sekira za vrat. Svaka plata u RTB-u je veća od penzije. Naročito plata i dodaci u Sosinoj vladavini. I šta sada radi čuveni menadžment, na čelu sa još čuvenijim glavnim menadžerom, šire poznatim kao kači, kači – preletač za primer? Realizuje poznatu poslovnu strategiju pravljenje spiskova  koja je dopunjena novim podstrategijama pisanje rešenja za odlazak u penziju  i priprema aneksa ugovora o radu.

RTBPa neka ovi potencijalni penzioneri i potencijalne penzionerke biraju. A ponuda baš prava! Kako odoleti? Ili ćeš u penziju ili na novo radno mesto i na novu platu ili ti sleduje otkaz ako ništa od ovoga nećeš. Pošteno brate! Ali sada sve po Sosinim pravilima. A nije da ne znamo da njegova pravila nisu nikada bila ni po ustavu niti po zakonu a ni po moralu i poslovnoj etici. Za njega najpre važi ona „Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovješstvom“.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !