);
Breaking News

Bor obeležio godišnjicu proboja Solunskog fronta

Bor, 15.09.2016.

Polaganjem venaca na spomenik srpskim i francuskim ratnicima u Boru je na prigodan način obeležena godišnjica proboja legendarnog Solunskog fronta.

orvs-bor-img_4125

 U prisustvu đaka i malobrojnih, uglavnom starijih Borana, na spomenik francuskim ratnicima vence i cveće položili su čelnici opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina predvođeni predsednikom Momčilom Radisavljevićem,  uz predstavnike vojske,  kao i delegacije političkih partija, brojnih boračkih udruženja i društava za očuvanje tradicije oslobodilačkih ratova a pre svega Saveza potomaka rata od 1912. do 1920.

orvs-img_4124

Na svečanoj akademiji u velikoj sali Doma kulture u Boru dodeljena su priznanja značajnim pojedincima i organizacijama a kulturno-umetničko društvo invalida rada u saradnji sa borskim osnovnim školama upriličilo je prigodan program.

orvs-bor-img_4156

Koliko se ginulo za Srbiju i koliko se, u tuđini patilo za rodnim krajem i svojim selom, svedoče najrodoljubivije pesme od kojih su neke ostale u sećanju za sva vremena: “Tamo daleko” je i najpotresnija i najrodoljubivija. Uz te nostalgične i poletne stihove sahranjen je, po ličnoj želji, u dalekoj Americi, i Nikola Tesla. Poseban ton ovoj pesmi dalo je i pojanje hora kuda invalida rada opštine Bor.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama