);
Breaking News

Niški Student osvojio prvi memorijalni turnir „Miodrag Prvulović Žikajlo“

18.septembar.Bor

Tekst i foto: S.Ranđelović

U organizaciji Ženskog košarkaškog kluba Bor, održan je prvi memorijalni turnir „Miodrag Prvulović Žikajlo“. Turnir je organizovan u čast prerano preminulog trenera ovog kluba i košarkaškog sudije Miodraga Prvulovića Žikajla koji je svojim radom ostavio dubok trag u borskoj košarci, a treba napomenuti i da su mnogi ljubitelji sporta imali priliku da saznaju sve o dešavanjima u borskom  sportu zahvaljujući njegovim izveštajima u „Sportskom žurnalu“ gde je bio dopisnik.

Na turniru su učestvovale ekipe ŽKK BOR, UŽKK STUDENT iz NIša, ŽKK KARABURMA iz Beograda i OKK PARAĆIN. Ekipa niškog Studenta je osvojila prvo mesto pobedom nad domaćinom turnira, ekipom Bora. Boranke su se dobro držale u prvom delu igre, čak su u prvoj četvrtini imale i dvocifrenu prednost, ali nisu izdržale do kraja. Tome je svakako doprinela i činjenica da su u poslednjih 15 minuta igrale bez najbolje igračice turnira Jelene Prvulović koja je u prevelikoj želji za pobedom prerano napravila pet ličnih grešaka i nije mogla da pomogne svojoj ekipi u završnici meča kada se odlučivao pobednik. Treće mesto osvojila je ekipa Karaburme koja je savladala Paraćin.
Turniru su prisustvali potpredsednik KSS Dušan Projović, Zoran Tir – koordinator mlađih selekcija KSS, Aleksandar Jocić-generalni sekretar RKSIS i Zoran Stevanić potpredsednik RKSIS koji je bio i delegat na ovom turniru.

Utakmice je sudila sudijska trojka iz Niša Stošić, Zdravković i Ristić.

Trenerima ekipe Bora Dejanu Aleksiću i Milošu Nejkovu ovaj turnir je poslužio kao dobra provera pred predstojeću sezonu i prilika za uigravanje ekipe koja je na okupu od 1.avgusta kada se počelo sa takozvanim „fizičkim“ delom priprema. Do početka sezone ŽKK BOR će odigrati još neku utakmicu kako bi što spremnije dočekao početak prvenstva.

Za najbolju igračicu turnira po glasovima trenera, kapitena i predstavnika svih ekipa učesnika, kao i gostiju iz KSS i RKSIS izabrana je Jelena Prvulović, kapiten ekipe Bora.

Najbolji strelac turnira je mlada igračica Bora Kristina Stamenković koja je postigla 34 poena.

REZULTATI:

ŽKK BOR – OKK PARAĆIN 80:39 (24:12, 15:8, 28:4, 13:15)
ŽKK KARABURMA – UŽKK STUDENT 56:89 (16:19, 13:22, 17:24, 10:24)

Utakmica za 3.mesto:

OKK PARAĆIN – ŽKK KARABURMA 61:98 (10:31, 22:11, 16:25, 15:31)

FINALE:

ŽKK BOR – UŽKK STUDENT  74:88 (27:18, 14:23, 10:21, 23:26)

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !