);
Breaking News

Dan Evropske Saradnje 2016.

Bor, 25.09.2016.

Udruženje građana „Kokoro“– Bor je 22. septembra učestvovalo na manifestaciji Dan Evropske Saradnje 2016. održanoj u Drobeti Turn Severinu, Rumunija.  Manifestacija predstavlja komunikacijcku inicijativu koja se održava širom Evropske Unije sa susednim zemljama i ima za cilj promociju saradnje između pograničnih zajednica na jedan novi način.

dscn3117

Ove godine je NVO „Kokoro“ učestvovala na poziv Regionalne kancelarije za prekograničnu saradnju u Temišvaru – Zajednički sekretarijat i Jedinica za prvostepenu kontrolu. Program manifestacije je podrazumevao:

  • Izložbu fotografija 22.septembra 2016. od 16h, u Trajanovom parku u Drobeti Turn Severin na temu „DELIMO GRANICE, POSTAJEMO BLIŽI!“, gde su bili prikazani rezultati projekata finansiranih u okviru programa prekogranične saradnje IPA RUMUNIJA-SRBIJA kroz forografije.

dscn3115

  • Zajednički koncert 23.septembar 2016. 19:30h u parku Crihala u Drobeti Turn Severin orkestara Vrelo iz Srbije koji izvodi mešavinu srpskih tradicionalnih pesama i novih muzičkih žanrova i   benda  Progu de Sus iz Drobete kojima se na sceni pridružio dečji ansambl iz Drobete.

dscn3118

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama