);

Medija centa Bor na sajmu knjiga i media – Media Market 2016

Bor, Beograd  26.10.2016.

Medija centa Bor, Nove knjaževačke novine i naučno stručni časopis EMIT na sajmu knjiga i media – Media Market 2016.

2. SAJAM INFORMISANJA, KOMUNIKACIJA I MARKETINGA – MEDIA MARKET 2016. u organizaciji beogradskog sajma, omogućio je prezentacije medija. Neposredan susret sa čitaocima. Nova publika. Drugačiji okvir za komunikaciju sa partnerima-oglašivačima, marketinškim i PR agencijama, štamparima, distributerima… Direktan „sudar“ sa konkurencijom. Dijalog sa predstavnicima države. B2B kontakt između printa i digital-a.

 

Sajam 2016 mbor lokalprs

Bila je ovo prilik da se na ovoj najvećoj sajamskoj manifestaciji na na Balknu, a posebno beogradskim čitaocima,  predstave i lokalni mediji okupljeni u okviru svog poslovnog udruženja Lokal pres.

sajam-lokalpres

Asocijacija „Lokal pres” snažnim proaktivnim delovanjem unapredjuje poziciju i unutrašnje kapacitete lokalnih medija kroz implementaciju zajedničkih programskih i marketinško-komercijalnih aktivnosti na tržištu Srbije i u komunikaciji sa državnim organima utiče na harmonizaciju i poboljšanje medijskih zakona. Uspešno odgovarajući na potrebe članstva kroz usvajanje novih poslovnih modela i specijalizovane edukacije PU „Lokal pres” unapredjuje profesionalne i tehničke standarde članstva, obezbedjujuci finansijsku podršku članicama, a gradjanima u Srbiji pravovremenu, kvalitetnu i objektivnu informaciju u cilju podticanja slobode govora na lokalnim nivoima.

30491412201_4f859072ee_z

Posebno je interesovanje izazvala promocija knjage Dejana Crnomarkovića „Deo nemira“ (Biblioteka „Milutin Srećković“, Smederevska Palanka) i „O izgubljenim danima“ („Direct publishing“, Atina), koje su objavljene između dve sajamske manifestacije.

Promociju je otvorila Snežana Milošević, generalna sekretarka PU „Lokal pres“, koja je istakla zadovoljstvo što se promocija održava na štandu udruženja lokalnih medija, čiji su član i Nezavisne varoške novine „Palanačke“ u kojima radi autor, a potom je sa puno uvažavanja govorila o knjigama koje se predstavljaju publici.

sara-knjige-lokalpres-sajam

Autor je, uz zahvalnost organizatoru na sjajnom uvodnom govoru, naglasio da mu je ovo prva samostalna promocija na tako značajnoj manifestaciji kao što je Sajam knjiga u Beogradu, na koji se vraća posle 26 godina i nekih ranijih grupnih predstavljanja.

30548613066_9f76b5434c_z

-Posebno bih zahvalio mojoj sugrađanki Tatjani Simonović, koja će pesme čitati na grčkom jeziku jer želim da publika čuje kako to zvuči, a onda ćemo pročitati i na našem. Interesantno je da je na promociji u Atini traženo od mene da pročitam bar jednu pesmu na srpskom jer su oni želeli da i to čuju – rekao je, između ostalog autor.

U okviru ovog događaja upriličena je i prodaja Crnomarkovićevih knjiga, kao deo Humanitarne akcije koju realizuje PU „Lokal pres“, za pomoć obolelom dečaku.

Na štandu je moguće kupiti i knjigu mlade književnice Sare Damnjanović po promotivnoj ceni od 200,00 dinara kao pomoć za pripremu druge njen knjige u izdanju Udruženjaknjiževnika Srbije u ediciji „MLADI DOLAZE“

sara-uns-zvonko

 

.

Medija centa Bor, štampano izdanje Nove knjaževačke novine i naučno stručni časopis EMIT predstavljeni  na sajmu knjiga i media – Media Market 2016.

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !