);

Vučić: SOSO TRAŽE TE OVI IZ MMF-a!!!!!

Bor, 03.11-2016.

Halo! SOSO TRAŽE TE OVI IZ MMF-a!!!!!

Vucic Spaskovski SNS Bor 6

Taman kad je krenuo u nove poslovne poduhvate, ovoga puta u London, usledio je oštar poziv iz Kabineta za hitan povratak. To ga je Premijer tražio kako bi mu preneo „pozdrave“ od MMF-a i poruku da je i njemu došao kraj, naravno onaj menadžerski. A Sosa sebe častio odlaskom na  dane Londonske berze metala, kako bi kao „veliki perspektivni ekspert“ prikupio poslednje informacije o aktuelnom kretanju na svetskom tržištu bakra. Kao da je to njemu bitno. Njegove odluke se nikada i nisu zasnivale na saznanjima o kretanjima na tržištu, već su mu te informacije samo služile da pokrije kojekakve mahinacije i lopovluke i da se poštapa niskom cenom bakra kao izgovorom za gubitke. Da li je očekivao da će mu stići ovakva poruka? Možda i jeste, ali šta ga je briga?! On je sve svoje želje ostvario! Svojim potomcima obezbedio bezbrižan bogataški život! Uzimao za sebe koliko je mogao a davao drugima koliko je morao! Zato je ostao ovoliko dugo nedodirljiv i zaštićen. Mogli smo mi da pišemo, zovemo, kukamo, pokazujemo i dokazujemo o kome se i o čemu ovde radi. Ali, džaba! Interes da se baš on i pored svega i uprkos svemu održava na tom mestu bio je izgleda mnogostruko veći. On to zna, zato i sada poručuje da neće da podnese ostavku, jer kaže da sam sebe nije ni postavio pa neće ni da se smenjuje. Da li je to otvoreno isčikavanje Vučića, bacanje rukavice direktno u facu!?

Vucic-Majdanpek-2

Mi i dalje čekamo reakciju Premijera i strpljivi smo, ali imamo neprijatan osećaj povodom onoga što je poručio nama u RTB-u i u Boru na konferenciji za medije od nedelje 30. oktobra. Osuo je paljbu iz sve snage, neprekidno ponavljajući da je ljut! Ali ne treba da se ljuti na nas u RTB-u i u Boru. Već na svoje, ove što je postavio na čelu RTB-a i Bora.  Njegovi ljudi, njegova (državna) preduzeća, njegove odluke i efekti tih odluka. U tom stanju a pod pritiskom MMf-a činilo se da ga više pogađa razgolićeni javašluk u javnim preduzećima nego potencijalna pretnja atentatom. Imali smo utisak da sa posebnom mučninom (da ne upotrebimo težu reč) govori o RTB-u. I to baš o RTB-u a ne samo o njegovom rukovodstvu? Sa punim ustima gorčine poručio nam je javno i jasno više puta da platu primamo zahvaljijući vladi Srbije a onda i građanima Srbije, koji pune budžet. Moguće da je to i tačno! Zna valjda čovek o čemu priča! Ali, znamo i mi! Ništa se kod nas ne menja decenijama! Radimo danju i noću, subotom i nedeljom, verskim i državnim praznicima….skoro pa kao i on sam. A gde su novci? E to mi stalno pitamo, vrlo često javno baš na ovom kao i na drugim medijima. Mnogo puta smo i samog Premijera pitali i obaveštavali ga da ovde nešto baš i nije normalno.

Vucic

Zvali ga da dođe, makar da primi Šistekovu nagradu koju mu je pre godinu – dve dodeljena ili da svečano otvori novu topionicu i sumpornu koje su građene (da li i izgrađene???) uz njegov amin i državne pare i garancije za kredite. Bio je samo na predizbornoj konvenciji svoje Partije u Sportskom centru i taj boravak mu je upropastio Sosa u sramnoj aferi „kačite brzo kačite“ zbog čega je morao da se u svoje ime i ime SNS-a izvinjava zbog Sosinih gluposti i siledžijstva. Evo prave prilike da dođe i da ovde objasni zašto treba da moli Kineskog Premijera da nas uzmu Kinezi, čak će kako reče i da kleči samo da nas se ratosilja i skine sa grbače građana Srbije. Da li je to nama presuđeno, onako po kratkom postupku, preko reda? A kako bi inače bilo normalno? Postipci, pravila, procedure?! Za nas to ne važi! Nema više vremena! A zašto? Ko nam je potrošio vreme i sve ostale resurse? Kako smo mi to postali sirotani, prosjaci, beskućnici, pa Premijer mora da kleči, moli , preklinje da nas uzmu Kinezi, pa kako god. A Sosa? A poslušnici i doušnici? A napredna bulumenta koja vodi RTB-e i Bor? Hoće li neko od njih ikada odgovarati ili će i njih samo preuzeti Kinezi?

Informer plja;ka u RTB Bor

Logično nam je nekako da opet po kozna koji put postavimo stara pitanja: O čemu se ovde zapravo radi? Kakva je to tajna veza? Da li su u pitanju samo partijske veze i bliski partijski odnosi? Ima li i nekih zajedničkih poslovnih poduhvata? I svašta nešto je moguće pomisliti i pitati. Jer ovaj čovek, dakle Sosa ima potpunu slobodu da radi šta god hoće, kako hoće i koliko god hoće. A on kakav je alav hoće baš previše. Našao pa zašao i ozbiljno naljutio ove iz MMF-a pa ga oni sad preko Vučića traže. I zna on sve to, zato u poslednje vreme peva „ne može mi niko ništa“ a ima i ovu novu „jednoga dana žaliće mnogi što me više nema“ . Izgleda da je svestan da je ostao sam, da će ga pustiti niz vodu, pa se još malo koprca koliko da“ omču oko vrata“ sam zateže. Zna on i mnogo toga što mi ne znamo, pa svojim saradnicima već preti Kinezima, savetuje ih da na vreme „kupe pelene“ i da vežbaju da kleče pred novim gazdama.

 

Protest RTB

Оставите одговор