);

700 učesnika na TnT

Bor, 07.11.2106.

U subotu, 5. novembra borska OŠ „3. oktobar” je bila domaćin petog i do sada najmasovnijeg festivala nauke Timočki naučni tornado (TNT 2016). Festival su organizovali Tehnički fakultet, Društvo mladih istraživača, OŠ „3. oktobar” i Tehnička škola Bor povodom obeležavanja Svetskog dana nauke za mir i održivi razvoj, a sa ciljem promovisanja i popularisanja nauke.tnt-otvaranje-20162

Čak 33 obrazovne i naučne institucije, firme i organizacije iz Bora, Zaječara, Negotina, Knjaževca i Aleksinca su uzele svoje učešće, sa impozantnim brojem učesnika i učenika i studenata, 530. Izvedeno je 250 ogleda i vrlo zanimljivih demontracija.tnt-2016-natasa Posetioci su mogli da uživaju i u brojnim kvizovima, kao i da odgledaju vrlo funkcionalne prezentacije vrsnih stručnjaka, mentora aktivnosti na festivalu. Iako je glavna tema festivala bila Tragom čoveka do reka, brojne naučne zanimljivosti bile su i u hemiji, biologiji, fizici, matematici, ekologiji, geografiji, medicini, informatici i rudarstvu, što je bilo dovoljno atraktivno da privuče radoznale učenike.

tnt-2016
Sudeći po reakciji posetilaca, festival je opravdao sva očekivanja kvalitetom i raznovrsnošću programa, a borska OŠ „3. oktobar” još jednom potvrdila epitet dobrog domaćina i odličnog saradnika.

letak-2-2016

 

Do sada najmasovniji festival nauke, u novom ambijentu OŠ „3. oktobar“. TNT je manifestacija koja definitivno JESTE postala prepoznatljiv brend opštine Bor.

tnt-tf-borGlavna tema festivala bila je ‘Tragom čoveka do reka“, projekat koji je podržalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, ali su bile zastupljene i druge teme iz hemije, biologije, fizike, matematike, ekologije, geografije, medicine, informatike, rudarstva…

tnt-mi-2016

Peti, jubilarni festival nauke u Boru ima mnoge nove elemente: najpre, najviše učesnika, učenika i studenata ali i njihovih nastavnika i stručnjaka iz brojnih organizacija, najviše institucija učesnika do sada i najviše ogleda, eksperimenata i drugih programa. Zatim noseću temu VODA prema projektu „Tragom čoveka do reka“ koji je podržalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, novi prostor i domaćina Osnovnu školu „3. oktobar“, naučni kafee, nove atrakcije: dron, vizuelnu projekciju 3D Bora, demonstracione časove, mračnu sobu i dr. 

tnt-otvaranje-2016

 

„Iduće godine očekuje se veću saradnju sa Naučnim klubom iz Knjaževca i Centrom za promociju nauke iz Beograda, kao i nove donatore i sponzore, a učesnika i ogleda biće sigurno još više“ poručili su, vidno zadovoljni, organizatori na rastanku.

tnt-negotin

plakat-2016-1

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !