);

POČELI EKOLOŠKI DANI BORA 2016

Bor, Beograd, Zaječar, 16.11.2016.

EKOLOŠKI DANI BORA 2016

SVETSKI DAN EKOLOŠKIH ORGANIZACIJA

dmi-citaonica-2016Vodeće organizacije civilnog društva u Boru, koje u svom fokusu imaju održivi razvoj, ekologiju i energetiku, prezentovale su svoje rezultate i pretstavile nove projektne aktivnosti pred prepunom salom borske biblioteke.

„Povodom obeležavanja ovog Ekološkog datuma tribinom u Narodnoj biblioteci Bor predstavili smo rezultate projekta „Tragom čoveka do reka“ podržanog od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine RS, koji DMI Bor realizuje u partnerstvu sa Tehničkim fakultetom u Boru, Tehničkom školom, OŠ“3. oktobar“ Bor, OŠ“Desanka Maksimović“ Zaječar i Fondacijom „Dr Berislav Ristić Berko“. Posetioci su imali prilike i da vide poster prezentacije učenika nastale tokom radionica u okviru projekta, kao i foto priču „Tragom čoveka do reka“ koja vrlo slikovito i alarmantno govori o stanju lokalnih vodotokova. Za zainteresovane sugrađane tu su bili naši vršnjački edukatori da objasne šta su to saznali kroz projekat. Istovremeno smo prezentovali i novi projekat „Jačanje ekoloških organizacija u Boru i Srbiji u okviru procesa pridruživanja EU“, koji je podržan od REC – Regionalnog centra za životnu sredinu Centralne i Istočne Evrope“  izjavio je za naš portal Dragan Randjelović predsednik društva mladih istraživača Bor.

dmi-ekoloski-dani-2016-2-mc

Borani postaju sve više svesni potrebe za zdravom životnom sredinom i trajnim problemima koje donose zagadjivači poput RTB-a Bor ali i Istraživačkih kompanija koje svojim bušotinama ugrožavaju vodotokove oko Bora.

dmi-ekoliski-dani-2016-mc

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !