);

SO Bor: Dr Vesna Radosavljević direktor Doma zdravlja Bor

Bor, 21.11.2016.

Na 21. sednici SO Bor odlučeno je da funkciju direktora Doma zdravlja u naredne četri godine vrši Dr Vesna Radosavljević, specijalista opšte medicine.

dr-vesna-mc

Dr Vesna Radosavljević, lekar specijalista opšte medicine, radi na poslovima lekar-specijalista opšte medicine u Domu zdravlja Bor. Dobar deo dosadašnjeg radnog veka, od 02.02.1987., provela je na poslovima razvoja i implementacije zdravstvene zaštite u opštini Bor. U više navrata obavljala je funkciju načelnika službe opšte medicine, hitne službe kao i trijaže. Član je SLD, Osnivač i prvi Predsednik gerontološkog društva Bor. Osnivač i pokretač inicijative za osnivanje službe za kućno lečenje i negu starih, kao i njen prvi načelnik od 1993. – 2000. U tom periodu služba je za značaj razvoja zdravstva u Srbiji nagradjena vrednom donacijom UNHCR-a za kompletno opremanje službe aparatima i vozilom. A formalno priznanje dobijeno je kao 6. Mesto medju službama u Srbiji. Učesnik i partner u više nacionalnih, lokalnih i IPA Projekata finasiranih  od strane EU (Klub za stara lica, Geronto domaćice, Zlatna svadba). Zamenik Predsednika Saveta za zdravlje opštine Bor od 2012 do danas. Mentor za specijalizante na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. U više navrata birana za odbornika opštine Bor. Obavljala je i funkciju Predsednika upravnog odbora Ustanove za decu ”Boško Buha” u Boru (1992.-1996.).

Dr Vesna Radosavljević, lekar specijalista izabrana je za Moj omiljeni doktor 2009. godine. U organizaciji mesečnika za zdravlje i lepotu VITA proglašena je za pobednicu akcije „Moj omiljeni doktor 2009.” na teritoriji Republike Srbije.

Izabran je Vaš omiljeni doktor 2009. godine

U organizaciji mesečnika za zdravlje i lepotu VITA proglašeni su pobednici akcije „Moj omiljeni  doktor“ Glasovi koje su poslali čitaoci odlučili su, na samom kraju godine,  da vaš  i naš omiljeni doktor u kategoriji OPŠTE PRAKSE na teritoriji Srbije za 2009. godinu  bude naš lekar Dr Vesna Radosavljević, lekar specijalista opšte medicine Zdravstvenog centra Bor.

O svom radu Dr Vesna govori:

Svoj posao radim sa puno ljubavi i odgovornosti. Svakog pacijenta uvažavam, slušam i trudim se i da stručno i dobrom terapijom, a i lepom rečju rešim svaki problem.

U praksi je bilo teških pacijenata, bolesnika od malignih bolesti i nepokretnih, naročito u Službi kućnog lečenja.

Taj osećaj kada udjete u stan pacijenta a neko vam se nepokretan nada i čeka vaš dolazak u nadi daćete mu pomoći daje posebnu snagu i moć.

 

 

Opstina Bor strajk 4

Odborni izmedju ostalog doneli  odluku o „racionalizaciji“ javnog sektora u Boru

Gase se JP Direkcija za izgradnju Bora  i JP Borski turistički centar

Na sednici je još odlučeno  da 27 zaposlenih iz Direkcije za izgradnju Bora internim konkursom budu raspoređeni u Opštinsku upravu koja će imati 171. radnika, dok će iz Borskog turističkog centra šest radnika  biti primljeno u Turističku organizaciju, a 11 radnika će biti raspoređeno u JP Sportski centar Bor.

 

sobor 1

Povećanje Poreza na imovinu u 2017

Na sednici je usvojen i rebalans budžeta kao i predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2017. godinu na teritoriji opštine Bor.

– Za stanove u prvoj zoni predviđeno je povećanje od četiri odsto. Kod poslovnog prostora predviđeno je povećanje od 3,7 odsto, za garaže u prvoj zoni šest posto, a u četvrtoj zoni za kuće za stanovanje osam odsto – objasnila je Milena Strojić, načelnica Odeljenja poreske administracije pri Opštinskoj upravi.

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !