);
Breaking News

Gde su i šta rade: Safet Sulejman, fudbaler

Bor, Salzburg, 01.12.2016. Z.Damnjanović, Miljan Nikolić

sulejman-safet

Sulejman Safet rodjen 22.09.1975.u Boru. O sebi govori: „Potičem iz radničke porodice od majke Zoje i oca Sulje dugogodišnjeg i do penzije radnika Topionice. Roditelji doseljenici sa Kosova 50-tih godina izrodili 4-ro dece, gde sam ja rodjen kao 4. i najmladje dete pored jos 2 brata i jedne sestre.

sulejman-katoda

Osnovnu školu 3 .oktobar u Boru pohadjao sam od 1982-1990 a srednju, ekonomsko-trgovinsku školu od 1990-1994.godine.

sulejman-reprezentativac
Sa fudbalom sam počeo da se bavim od 12 godine u pionirskoj selekciji FK Bora kod trenera Ištvana Šorbana koji me je i otkrio kao fudbalskog talentat
Prošao sam kompletnu omladinsku školu FK Bora od pionira do prvog tima za koji sam debitovao sa jedva 17 godina pod dirigentskom palicom Milije Brkića, u tadašnjoj veoma jakoj 2. saveznoj ligi 1992. godine septembra meseca. Kao kadet, 1990 godine nastupao sam za reprezentaciju SFR Jugoslavije kod selektora Mirka Jozića koji je sa „Čileancima“, 1987. postao omladinski prvak sveta. Za selekciju reprezentacije Srbije nastupao sam u periodu od 1990-1991.godine. Sa pionirima FK Bora kod trenera Šorbana igrao finale kupa Srbije protiv Crvene Zvezde 1991.godine. Već naredne godine 1992. kod trenera Zaviše Milosavljevića opet finale kupa Srbije protiv Partizana.1994. godine potpisujem 4.-ro godišnji stipendijski ugovor sa FK Borom.

sulejman-naslovna

Od poznatijih igrača u FK Boru igrao sam sa Ivicom Dragutinovićem i Nebojšom Krupnikovićem 1993. godine. Vojni rok sam služio u periodu 1995-1996. julska klasa kao telegrafista u Somboru i Beogradu. Po isteku ugovora 1998. godine nisam želeo da produžim ugovor sa FK Borom i prelazim u Treće-ligaša FK Slatinu, 1998. u decembru se venčavam sa tadašnjom devojkom Marjanom, a već januara 1999. postajem po prvi put otac devojčice Anite. Marta iste godine počinje bombardovanje SR Jugoslavije gde donosim odluku da napustim zemlju čim se ukaze prilika, što se i dogadja marta 2000. godine. Uz pomoć fudbalskih menadžera bio sam na više probnih utakmica po Nemačkoj gde sam i otpočeo Internacionalnu karijeru, polovinom 2000.  nastupom za Platniger Kikers klub u blizini Minhena. U medjuvremenu pridružila mi se supruga Marjana sa godinu dana starom ćerkom Anitom. U  januaru 2001. godine pored probe u LASK Linz, završavam ipak u Salzburgu u Klub ASK Salzburg, gde ostajem polusezonu. Sledeće fudbalske stanice u Austriji: Psw schwarz weis, Grunau, Friedburg.

suleman-team
2004.godine postajem po drugi put otac dečaka Adriana. Zatim 2011. u aprilu dobijam ćerku Adrianu, a 2012 u avgustu ćerku Ameliju.

sulejman-tamo
U Austriji sam radio razne poslove: Prevoznik paketa u DHL, zatim isti posao u DPD. Razvozio hleb i peciva za dve najveće pekare u Salzburgu, prvo kod pekare KETTER, zatim FLÔCKNER. Zadnjih 5 godina radim u prehrambenoj industriji u Firmi NANNERL koja se bavi proizvodnjom likera, supa, pudinga, raznih začina gde sam zapošljen za jednom digitalizovanoj mašini za pakovanje, a ujedno sam zadnjih 2 godine zamenik poslovodje u produkciji.

sulejman-sin
Sin Adrian ima 12 godina, od 7 godine igra fudbal u SV Grôdig. Ide u 7. razred Real Gimnzije u Salzburgu.

Na poziv Red Bula bio je godinu dana u njihihovim redovima od 8 do 9 godine, ali zbog velikih obaveza u školi i prevelikog pritiska u Red bulu, odlučili smo se za manji klub SV Grôdig, gde je rad sa mladjim kategorijama veoma kvalitetan.

sulejman-junior2

Inače Adrian igra na više pozicija, sem klasičnog napadača. U veznom redu je inače najači, jak,tehnički potkovan sa pregledom igre. Jedan je od najvažnijih i najboljih igrača u svom uzrastu. Ali akcenat je dat njegovom obrazovanju, prvenstveno škola.

sulejman-roditelji

Najstarija ćerka Anita u januaru puni 18 godina, završava školu za Gastro Menadžment, bavi se amaterski pevanjem. Najmladje ćerke Adriana 5 i Amelija 4 godine idu u dečiji vrtić.
Supruga Marjana radi u renomiranoj prodavnici odeće Kleider Bauer.
Inače od 2013 godine dobio sam drzavni 4 -sobni stan sa doživotnim korišćenjem , a naredne godine je u planu dobijanje Austrijskog drzavljanstva.
Zahvaljujuci fudbalu upoznao sam puno veoma vaznih ljudi u svetu politike, fudbala, novinarstva, advokature, privatnih preduzetnika, policajaca, trenera, osiguravajucih kuća itd sa kojima sam u korektnim odnosima.

sulejman-mocart

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama