);
Breaking News

Uhapšen bivši predsednik opštine Bor

Bor, Zaječar, Beograd, 09.12.2016. Tanjug

 Policija je uhapsila predsednika Privrednog suda u Zaječaru K.G. zbog sumnje na krivično delo trgovina uticaja i odredila mu zadržavanje, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

BEOGRAD – Policija je uhapsila predsednika Privrednog suda u Zaječaru K.G. (59) zbog sumnje na krivično delo trgovina uticaja i odredila mu zadržavanje, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Pored njega, uhapšeni su i bivši predsednik opštine Bor R.B. (54) i S.I (56) iz Bora, stečajni upravnik preduzeća “Polet”, kojima je takođe određeno zadržavanje, dodao je ministar.

“Oni se sumnjiče za krivična delo trgovine uticajem i primanja i davanja mita”, rekao je Stefanović novinarima u parlamentu, dodajući da su pripadnici Uprave kriminalističke policije danas izvršili pretrese na pet lokacija u Boru i Zaječaru.

Stefanović je objasnio da se te tri osobe faktički omogućile fizičkom licu D.M. da bude jedini kupac “Poleta” d.o.o. u stečaju.

“Predsednik suda je osumnjičen da je koristeći svoj uticaj posredovao i uticao da stečajnog upravnika da primeni način prodaje neposrednom pogodnom kako bi eliminsao druge potencijalne kupce tog preduzeća i izvršili predaju novca u iznosu od 13.000 evra za krivična dela za koja se sumnjiče”, rekao je Stefanović.

Ministar je precizirao da postoji sumnja da su osumnjičeni G.K. i B.R. za to od oštećene primili 13.000 evra i dodao da je od te svote G.K. za sebe zadržao 10.000 evra, a preostalih 3.000 zadržao je osumnjičeni B.R.

Postoje osnovi sumnje da je nakon izvršenog uticaja od strane osumnjičenog G.K., osumnjičeni stečajni upravnik I.S. omogućio oštećenoj D.M. da kupi imovinu stečajnog dužnika „Polet“ d.o.o. neposrednom pogodbom, za šta je zahtevao 3.000 evra.

„Policija zajedno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nastavlja dalji intenzivni rad na ovom slučaju, koji pokazuje da ne postoji bilo ko, na bilo kom položaju, pa makar bio i sudija, ko neće biti pod udarom zakona ako se o isti ogreši“, naglasio je ministar policije.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !