);

Vulin: Stalna briga o invalidima

Bor, 18.02.2017.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i predstavnici Foruma mladih

sa invaliditetom Beograd prisustvovali su primopredaji guseničara za savladavanje stepeništa i arhitektonskih prepreka za osobe sa invaliditetom predstavnicima Policijske uprave i opštine Bor.

Nabavka guseničara rezultat je saradnje resornog ministarstva i Foruma mladih sa invaliditetom na projektu „Pristupačne policijske stanice u Srbiji“.

Nakon toga, ministar će se u prostorijama Policijske uprave sastataosa predsednikom opštine Bor Živoradom Petrovićem i direktorima ustanova koje su u nadležnosti Ministarstva.


Reč je o direktoru filijale Fonda PIO Bor Verici Čarapić, direktorku borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Sonji Stanković, direktoru Centra za socijalni rad u Boru Mirjani Mitrović i šefu Odseka Inspektorata za rad za Borski okrug Jasminki Vezurić.

Nakon razgovora sa čelnicima i direktorima razgovarao i sa predstavnicima organizacija civilnog drštva čiji je fokus rad sa osobaba sa invaliditetom.

Prdestavnici OSI-a Bor upoznali su Ministra o problemima u radu sa lokalnom samoupravom, posebno su istakli nerazumevanje jednog dela opštinskih funkcionera kao i činovnika opštinske uprave.

Ministarstvo je u protekle tri godine, kroz konkurse za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, finansijski podržalo 16 projekata kojima je putem uklanjanja arhitektonskih barijera omogućen pristup u 36 objekata koji su od značaja za ovu kategoriju stanovništva.

Pored toga, Ministarstvo je do sada finansiralo i uklanjanje arhitektonskih barijera ispred 24 zgrade policijskih uprava širom Srbije i na još desetak ustanova.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !