);
Breaking News

Bor: Javno zagovaranje

Bor, 21.02.2017.

Ovog vikenda u Boru je u organizaciji Kokoro i Gradjanske čitaonice Evropa Bor otpočela obuka  o tehnikama javnog zagovaranja.

Obuku je podržala TACSO fondacija preko Resurs centra Gradjanskih inicijativa iz Beograda a polaznici obuke pored članova udruženja Kokoro, Gradjanske čitaonice Evropa iz Bora, bile su i partnerske organizacije CSConnect ( Društvo mladih istraživaža, Vilage, Asocijacija za razvoj Bora), Grupe 55 i članovi Pokreta za Novo doba.

Tokom 19. i 20. februara, polaznici su zahvaljujući predavačima Tatjani Matijaš i Vladimiru Đukanoviću, savladali načine na koje se sastavlja uspešan plan javnog zagovaranja i postupke njegovog postepenog sprovođenja.

Saradnja će se nastaviti sve do kraja godine, na daljoj praktičnoj primeni pod sugestijama i pomoći koju će obučavaoci pružati našim udruženjima kako bi se zacrtani ciljevi iz kampanja postigli i ostvarile vrednosti za koje se zalažemo.

Društvo mladih istraživača Bor sa Građanskom čitaonicom iz Bora i ostalim partnerima uključenim u projekat CSConnect (programa jačanja nevladinih organizacija u oblasti zaštite životne sredine) i Timočkog kluba iz Knjaževca, radiće na javnom zagovaranju povećanja transprentnosti definisanja i utroška budžetskih stavki Opštine Bor, koji se tiču zaštite životne sredine, a sve u sklopu opšteg zalaganja za primenu Arhunske konvencije u donošenju odluka od značaja za ekologiju u lokalnim samoupravama.

Udruženje gradjana Kokoro kroz proces javnog zagovaranja želi da za svoje licencirane usluge dnevnog boravka obezbedi održivost ovih usluga socijalne zaštite u zajednici za decu i mlade sa problemima u ponašanju i u riziku.

 

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !