);

Saša Čorboloković – NAJBOLJI EDUKATOR SRBIJE

Bor, Beograd, 25.02.2017.

Dodela nagrade NAJBOLJI EDUKATORI SRBIJE u organizaciji Udruženja Živojin Mišić i Devana tehnology nije prošla bez nastavnika iz Bora. Medju četrdeset osmoro nagradjenih našao se i nastavnik srpskog jezika OŠ „3.oktobar“, Saša Čorboloković.

Nagradu, tada tek ustanovljenu, dobio sam 2014. godine. Bilo nas je 16, a uručena je 2015. Svake naredne godine prilikom proglašenja nove generacije edukatora, mi budemo prisutni kao počasni gosti i članovi žirija za izbor novih. Posle ceremonije proglašenja, postoji okrugli sto gde diskutujemo o projektu i mogućnostima da on još bude bolji. Takođe, predlažemo šta bi moglo da bude neka naša zajednička akcija radi poboljšanja današnje prosvete ili pak prezentujemo naše aktivnosti u protekloj godini (to je bilo prošle godine). Iskreno, volim taj skup i nikada ga ne propuštam zbog astmosfere i mnogih novih ideja koje dobijem posle tog skupa za rad sa decom.“ Pojasnio je Saša za naš portal dodajući „Inače, drugu nagradu  dobio sam  u februaru za najbolju metodičku pripremu na Filološkom fakultetu u Beogradu. Konkurs je bio namenjen svim nastavnicima srpskog jezika u osnovnoj i srednjoj školi. Pristiglo je 58 radova.

Inače čitava manifestacija odvija se pod geslom našeg čika Jove Jovanovića Zmaja: „Nije znanje – znanje znati, već je znanje – znanje dati

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !