);

Sloga u Boru: Radnik nije rob

Bor, 26.02.

U Medija centru održana je zajednička tribina udruženja građana Izbor postoji iz Bora i grupe građana Radnik nije rob.

Na tribini je govorio kandidat za predsednika Srbije, predsednik Udruženih sindikata Sloga. Kao glavna tema tribine pokazao se položaj i zaštita radnika, kako u državnom tako u privatnom sektoru.


Državne firme postale su vlasništvo političkih stranaka, a položaj radnika u njima je sve gori. Nasuprot njima, veliki problem predstavljaju i radnici u privatnom sektoru, koji ne dobijaju nikakvu zaštitu. Uz podršku i pomoć Sloginih sindikata, pokušaćemo da poboljšamo uslove rada i da stanemo u zaštitu radnika.“-navela je Irena Živković, predsednik UG Izbor postoji.
U daljem toku tribine predstavljen je program predsedničkog kandidata Željka Veselinovića, koji je naišao na veliko odobravanje prisutnih i uključivanje u diskusiju.
Obe organizacije potpisale su sporazum o međusobnoj saradnji i podršci u toku izbora na svim nivoima.
Termin sindikat je kompromitovan od strane ljudi koji su zarad ličnog interesa pristajali na kompromise. To se mora promeniti. Glas radnika se mora čuti u institucijama i mora imati udela u upravljanju državom. Što se tiče predsedničkih izbora, zamolio bih za što veću izlaznost, jer je to jedini način da koraknemo u promene.“-poručio je Željko Veselinović.

 Kompletan video možete pogledati ovde:

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !