);
Breaking News

Piloti i raketaši za medalje ovog vikenda u Aljudovu

Bor, Beograd, Požarevac, 19.05.2017.

Ovog vikenda održavaju se Državno prvenstvo u preciznom sletanju paraglajderom i prvo kolo juniorskog i seniorskog kupa u raketnom modelarstvu

U opštini Malo Crniće, u selu Aljudovo 20. i 21. maja održaće se Državno prvenstvo Srbije u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje. Takmičenje je međunarodnog karaktera i ujedno 1. kolo Lige Srbije. Vazduhoplovni savez Srbije je neposrednu organizaciju takmičenja poverio Paraglajding Klubu „Beli orlovi“ iz Požarevca i Turističkoj organizaciji opštine Malo Crniće, koja je partner u organizaciji.

padobranci na borskom aerodromu
padobranci na borskom aerodromu

 

Očekuje se dolazak preko 60 pilota paraglajdera iz zemlje i inostranstva, pored kojih i reprezentativaca Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Otvaranje takmičenja je 20. maja u 9 sati, na kome će predsednik VSS-a, Labud Bulatović uručiti nagrade i priznanja najboljim ekipama i pojedincima u 2016. godini, a predsednik OMC, Mališa Antonijević, poželeti dobrodošlicu prisutnima i otvoriti takmičenje. Od 10 do 18 časova traje prvi takmičarski dan, pole koga će takmičarima biti priređena svečana večera i kulturno zabavni program.

Predviđeno je da se u oba takmičarska dana uradi maksimalnih šest letačkih serija, posle kojih će biti poznati državni prvaci u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Drugi takmičarski dan će trajati od 8 do 14 časova, dok će u 16 časova biti proglašenje pobednika i zatvaranje takmičenja.

Dok piloti paraglajdera budu tražili novog državnog prvaka, raketni modelari će u subotu održati prvo kolo juniorskog i seniorskog kupa Srbije u raketnom modelarstvu. Takmičenje se održava na sportskom poligonu „Aradac“ kod Zrenjanina, a sportisti će se takmičiti u klasama S6, S3, i S9.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !