Javni beležnik – Notar od danas i u Boru

Bor, 21.06.2017.

Od danas overe samo kod notara

Javnobeležnička kancelarija sa sedištem u Boru, javnog beležnika nadležnog za područje Osnovnog suda u Boru, otpočela je sa radom 21. juna 2017. godine.

Javnobeležnička kancelarija se nalazi na adresi u Boru, ul. Trg oslobodjenja br. 16 (izmedju zgrada SIMPA i APOTEKE-ČEŠALJ, pored KOMPJUTER CENTRA Bor, biši etno-restoran Vranjanka).

Radno vreme: radnim danima od 09 do 17 časova.

U overe prepisa kojima će se baviti kancelarija, spadaju dokumenti za upis u škole ili fakultete, dokumentacije potrebne pri konkurisanju za posao ili za dobijanje invalidske penzije… Tu si i overe saglasnosti roditelja za izvođenje deteta iz zemlje, oko kupoprodaje nekretnina, punomoćja, ovlašćenja, zakupa, overe prepisa diploma i raznih drugih dokumenata…

Od danas će svi koji budu hteli da sastave ili overe ugovor o raspolaganju nepokretnostima – prodaji stana, poklonu nepokretnosti, o razmeni nepokretnosti, ugovor o hipoteci, ugovor o doživotnom izdržavanju, ugovor o raspodeli imovine za života, bračni ugovor i sporazum supružnika o deobi njihove zajedničke imovine, za to morati da se obrate javnom beležniku, a ne više sudu ili organu uprave (opštini).

Share

Ostavite odgovor