);

Bor: Helihopteri i kiša pomogli u gašenju požara (video)

Bor, 13.08.2017.

Zahvaljujući brzoj intervenciji Sektora za vanredne situacije, koje je odmah angažovalo helikoptere, uključujući i onaj iz baze Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu(RSHC), potpomognuta borskim vatrogascima, zaposlenima u #RTB -u “Bor“ i meštanima, izbegnuta je ekološka katasrofa većih razmera u više-nedeljnoj borbi sa vatrenom stihijom. Opravdanim se pokazalo i prisustvo baze Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu(RSHC) sa visoko profesionalnom opremom i obučenim kadrovima za ovakve intervencije.

Predsednik opštine Aleksandar Milikić koji je sve vreme aktivno pratio i učestvovao u gašenju požara izjavio je juče:

Požar jeste velikih razmera, ali se kontrolisano širi. Na požaru u Slatini kod #Bor-a je nastavljeno gašenje. Angažovano je 26. vatrogasaca sa 9. vozila rasporedjenih po kritičnim tačkama. Očekuje se nastavak gašenja iz vazduha sa 1. helikopterom MUP-a i 1. helikopter RSHC-a. Trenutna površina zahvaćena požarom je oko 330 hektara„.

Branko Perić, predsednik mesne zajednice Slatina, koji je danonoćno bio sa meštanima i vatrogascima svojim slikama i video materijalom pokušao je da prenese šta se dešava.

„Na sreću spasili smo nekoliko objekata, voćnjaka i pčelinjaka. Gorela je šuma, livade i strnjike iznad Slatine. Požar je noćas ugašen i nema više opasnosti da će ugroziti obliznje kuće“.

 

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !