);
Breaking News

6. Aero-miting uz izvinjenje publici

Bor, 21.08.2017. M.Radulović

REAGOVANJE: ORGANIZATORI OTVORENO O GREŠKAMA

Na današnjoj konferenciji za novinare zakazanoj povodom našeg pisanja o problemima u organizaciji Šestog aero-mitinga, v.d. direktora Sportskog centra „Mladost“ Bojana Dlbokić Dubočanin i predsednik Aero kluba „Bor“ Časlav Stamenković obećali da će u buduće slične manifestacije biti znatno bolje organizovane.

Povodom našeg jučerašnjeg komentara Gužva na borskom aerodromu organizatori Šestog aero-mitinga organizovali su, danas, konferenciju za novinare. Predstavnici borskih medija obavešteni su o detaljima, a organizatori su prihvatili primedbe da nije bilo sve u najboljem redu.

Bojana Dlbokić Dubočanin, vršilac dužnosti direktora borskog sportskog centra je istakla da prihvata primedbe građana i izvinila se:

U ime naše ustanove i Aero-kluba Bor izvinjavam se zbog brojnih tehničkih propusta koje smo imali. Ne bih govorila o detaljima, važno je da je sve bilo u redu i obećavam da će naredni susret biti mnogo bolje organizovan. Takođe, obaveštavam ljubitelje aero-sporta u Boru, kojih očigledno ima u velikom broju, da će u bliskoj budućnosti imati priliku da u avionu naprave krug iznad grada. Važno je da se sve dobro završilo, a iz ovih grešaka izvući ćemo potrebno iskustvo“.

Predsednik Aero-kluba „Bor“  Časlav Stamenković govorio je o nekim detaljima:

Izvinjavamo se Boranima koji su tog dana bili na aerodromu, ali moram da kažem da smo poštovali instrukcije našeg saveza i organa bezbednosti. Naime, gledaoci nisu smeli da budu blizu letelica (bilo ih je 15) zbog benzinskog isparenja. Drugo, trebalo je da leti jedrilica, a pošto je duvao vetar, ona je mogla da se otkači  i ugrozi gledaoce. Nismo mogli da gledalište napravimo na suprotnoj strani, jer je tu septička jama, pa je neko mogao da upadne, a i širi se neprijatni miris“.

Ovom prilikom nećemo ništa komentarisati, jer izvinjenje organizatora shvatamo kao prihvatanje primedbi na račun organizacije manifestacije, koja je bila izuzeno loša. U svakom slučaju, reagovanje organizatora je za pohvalu.

Оставите одговор