);

FK Bor: Pismo roditelja

Bor, 23.08.2017. Pismo roditelja

REAGOVANJE:

Nakon članka u Medija Centru našli smo za shodno i mi, nas trojica, četvorica roditelja i ljubitelja fudbala, da kažemo ono što znamo a znamo mnogo. Priča počinje ovako:

Decembra 2015 i januara 2016-te zatičemo katastrofu u Klubu. Bivši predsednik i njegovi kompanjoni su napravili ršum u tom toliko voljenom Klubu. Lokalna samouprava prebacuje sredstva koja su određena za sufinansiranje u iznosu od 1.600.000,00 dinara tačno 31.decembra 2015-te godine na račun Kluba. Istog momenta sredstva u iznosu oko 810.000,00 dinara prebacuju se njima znanoj firmi Ekselframe u Beogradu, koja je i dodatno registrovana u Donjoj Mutnici. To vam sve govori, a prvog radnog dana 4-og januara 2016-te godine još 357.000,00 dinara i tu nastaje agonija.


Za istu tu kombinaciju saznaje policija i odlazi u Lokalnu Samoupravu da vidi kako su opravdana sredstva. Tu nastaje pravi problem. Pisano je da su sredstva trošena na opremu, hranarinu i troškove koji su tekući za Klub. Međutim, ništa nije bilo tako i sama Samouprava nije priznala pravdanje sredstava tražeći da joj se vrate 1.400.000,00 dinara.

Bivši predsednik zna se koji je taj majstor. Predaje ključeve i pečate u januaru 2016-te godine u prisustvu člana Opštinskog veća, bivšeg podpredsednika opštine i nas desetak ljudi tvrdeći da Klub nije ništa dužan. Čista laž! Klub je već tada bio dužan 1.400.000,00 dinara Lokalnoj Samoupravi, 1.500.000,00 sa kamatom pripreme bez fud terena, 3.600.000,00 Bor Travelu za prevoz, 3.800.000,00 Vodovodu za utrošenu vodu, 420.000,00 RIS-u (region Istočne Srbije) takmičenja u svim kategorijama, razne kafane, restorani još 400.000,00 dinara i još mnogo mnogo sitnijih dugova koji iznose par stotina hiljada dinara.


Marta meseca 2016-te godine počinje takmičarska sezona za sve kategorije. Tada nam stižu suspenzije iz matice, tj. RIS-a. Morali smo da platimo 3.500 evra za nastavak takmičenja, plaćamo obaveze i deca kreću u polusezonu. Za vreme takmičenja mi finansiramo četiri kategorije od prvog tima, kadeta, pionira i petlića. To nam pomažu roditelji dece takmičara i to traje sve do današnjeg dana. U međuvremenu smo sa prvim timom sišli iz Srpske lige u Zonu, a iz Zone u Okrug. Međutim, za okrug više nema para, jer su iscrpljeni svi mogući resursi i izvori. Ostala nam je samo mogućnost da izdržavamo i finansiramo decu i to nije malo. Sada nam igraju i takmiče se deca, omladinci u Omladinskoj ligi, a to je vrlo ozbiljna liga. Kadeti u kadetskoj ligi. Prva liga u kojoj su prošle sezone i bez para bili do predzadnjeg kola prvi, a onda spletom okolnosti bili drugi – a te okolnosti su finansije, jer kada se nema para svi mogu da „biju“ po nama.


Pioniri i petlići, isto prvi tj.drugi u svojoj kategoriji i to sve o trošku roditelja.
Za dve godine, mi koji smo ostali u Klubu i roditelji dece nismo ni dinara zadužili Klub, niti smo dobili novac od bilo koga. Smatramo da je to naš zajednički uspeh, a da nam deca učestvuju i takmiče se u ozbiljnim ligama i da još kažemo da imamo oko 90 takmičara po kategorijama i da nas stalno posmatraju vrlo ozbiljni Klubovi koji traže kvalitetne igrače, a mi ih imamo dosta. Nekoliko desetina dečaka iz svih kategorija već su na vratima Radničkog Niš, Jagodine, Napretka iz Kruševca, Reala Niš, Radničkog iz Pirota, a neki su već potpisali za te Klubove.


Smatramo da je potencijal u tim kategorijama i u toj deci. To su deca koja mogu da vrate Klub na stare staze i da dokažu da fudbal najpopularniji sport na svetu nije mrtav u Boru. Sve kategorije možete videti na treninzima svakog dana i odgovorno tvrdimo da je ovo što je napisano sve do zadnje reči tačno. Dođite, vidite i uverite se.

Nadamo se da smo barem malo objasnili problematiku i pljačku ovog fudbalskog giganta bivše Jugoslavije, a svi koji imaju volju i snagu da pomognu ,mogu slobodno da dođu i na taj način pomognu stadion i pomognu u opstanku Kluba i dece takmičara. Mi nismo privatna škola, kao neke škole koje nemaju ozbiljna takmičenja. Imamo mi još mnogo toga da kažemo o bivšem rukovodstvu, ali to nek ostane za neku drugu objavu i priču.

Roditelji

Оставите одговор