);
Breaking News

Bor: 81. generacija prvaka

Bor, 02.09.21017. Pismo redakciji

 

Poštovani prijatelji,

Obraćam vam se u ime Momčila Jovanovića, starog Boranina, koji je pošao u prvi razred Osnovne škole „Kralj Aleksandar, ujedinitelj“, 1.septembra 1937. godine.
Momčilo Jovanović je i ove godine posetio učenike OŠ „Vuk Karadžić“, koja nastavlja svetlu tradiciju prosvećivanja Borana. Juče je počela nastava u toj školi, koju sada pohađa 81.generacija prvaka.
Bio je to dirljiv susret sa mališanima. kaže Momčilo Jovanović. – Pitali su me sve o dalekim počecima njihove, moje i naše škole i ja sam im govorio sa ponosom da oni nastavljaju svetlu tradiciju OŠ Vuk Karadžić“,  a oni su mi u glas odgovorili da su ponosni što su učenici ove velike škole“.
Momčilo Jovanović me ja upitao da li će ovaj veliki kulturni događaj i jubilej vredan poštovanja objaviti neko u borskim medijima. Ja sam odgovorio da hoće, ako niko drugi, onda ovaj naš sajt.
Nisam stigao da časnom starini kažem da u Boru od informisanja nema gotovo ni traga. Postoji list Kolektiv koji piše, uglavnom, o događajima u Basenu Bor, dok se borska televizija i radio bave važnijim stvarima.
S poštovanjem
Miroslav Radulović, publicista
Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !