);
Breaking News

Održane 25. Republičke sportske igre – SENI

Bor, Beograd, Čačak, Kragujevac, Leskovac, Šabac, Užice, 04.09.2017.

Održane SENI 25. Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije u Boru

Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije od 31.08. do 02.09. 2017. godine organizovao je 25. SENI Republičke sportske igre u Boru i na Borskom jezeru.

Ovo takmičenje održano je 25. godinu zaredom sa ciljem promocije sporta među osobama sa povređenom kičmenom moždinom i aktivnog učestvovanja osoba sa invaliditetom u životu zajednice.
Učestvovalo je oko 120 takmičara (uglavnom korisnika invalidskih kolica) iz gradova širom Srbije – iz Beograda (Ada Čukarica), Čačka, Kraguj iz Kragujevca, Leskovca, Paraćina, Niša, Smedereva, Užica, Šapca, Opova i Sombora kao i 3 ekipe ili delegacije iz regiona (iz Slovenije, Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine).


Nakon dva dana takmičenja u atletici (bacanje koplja, kugle, čunja i diska), streljaštvu, stonom tenisu, pikadu i šahu, sveukupni pobednik je ekipa iz Čačka, drugoplasirana je ekipa Smedereva, a trećeplasirana je ekipa iz Šapca. Najbolja ženska ekipa je ekipa iz Smedereva, a muška ekipa iz Čačka.


Svi učesnici su bili smešteni u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru. Među takmičarima su učestvovali i naši proslavljeni paraolimpijski reprezentativci, Draženko Mitrović, Željko Dimitrijević, svetski rekorder u bacanju čunja, Nebojša Đurić i Miloš Zarić, svetski prvak u bacanju koplja.
Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavenje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije i Inpharm Co. d.o.o. sa brendom SENI i pojedinačni donatori.


Ovo je treći put da igre organizujemo u Boru i na Borskom jezeru, pre svega zbog pristupačnog hotela odgovarajućeg kapaciteta i prelepog ambijenta.
Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije redovno, kroz svoje programe, podržava takmičenja u stonom tenisu, a ima i formirane lige u šahu i streljaštvu. Sport se neguje među našim članovima i ima vrlo važnu ulogu u rehabilitaciji i socijalizaciji.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !