);

FIR i SUBNOR drže do tradicije antifašizma

Beograd, Bor, Niš, Novi Sad, Kragujevac, 12.09.2017.

Zoran Đorđević, Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja primio je ovog vikenda, članove Izvršnog komiteta međunarodne federacije pokreta otpora i antifašista (FIR) i SUBNOR-a Srbije i rekao da će da pomogne našim borcima i veteranima da se zadrži tradicija i prenese na mlađe generacije.

„Duh antifašističke borbe mora da traje, jer postoje žarišta koja tinjaju i ukazuju na to da fažizam negde još uvek postoji“ – rekao je ministar Đordjević, obraćajući se antifašistima i dodao „Mi želimo da se ta ružna i loša vremena nikad ne ponove. Želim da vas uverim da vlada Srbije i ovo Ministarstvo čine sve i nastoje da bude tako. Predsednik države Aleksandar Vučić iskreni je antifašista i podržava sve što radi FIR i SUBNOR. Zajedno sa njim nastojaćemo da pomognemo sve za šta se ova udruženja zalažu “

Međunarodna federacija pokreta otpora i antifašista (FIR) organizacija je čije je sedište u Berlinu, jednu od svojih redovnih sednica Izvršnog komiteta održla je u Beogradu i time ukazali poštovanje Srbiji za „brižljivo čuvanje tekovina antifašizma“, ali i odali priznanje SUBNOR-u Srbije za „višedecenijsko negovanje antifašističke tradicije“.

Dušan Čukić, predsednik SUBNOR-a Srbije povodom ovog dogadjaja posebno je istakao 70-to godišnju tradiciju antifašizma u Srbiji i da organizacija, za sledeću godinu, priprema proslavu ovog jubileja kao najstarija članica FIR-a.

Оставите одговор