STOP medijskom mraku

Bor, 28.09.2017.

Grupa za slobodu medija poziva sve medije, organizacije i građane da se u četvrtak 28. septembra pridruže akciji STOP medijskom mraku!
Grupu za slobodne medije i akciju zamračenja medija do sada je podržalo 167 medija, medijskih i novinarskih udruženja i organizacija civilnog društva, kao i nekoliko stotina pojedinaca.
U četvrtak, 28. decembra u podne, mediji koji su podržali akciju će na određeno vreme prekinuti TV ili radio program i zamračiti sajtove, emitujući poruke kampanje STOP medijskom mraku!.

Štampani mediji će obeležiti svoja štampana izdanja crnim znakom koji simboliše medijski mrak. Akciji će se pridružiti i građani i građanke, koji će na svoje profile postaviti fotografije i video snimke sa porukama kampanje.
Direktan povod za akciju jeste gašenje Vranjskih (www.vranjske.co.rs), jednog od najznačajnijih lokalnih medija u Srbiji, zbog stalnih političkih I ekonomskih pritisaka kojima više nisu mogli da se odupiru. Ovom inicijativom i akcijom skrenećemo pažnju javnosti na činjenicu da je sloboda medija u našoj zemlji na izdisaju, kao i da moramo svi zajedno da je sačuvamo.
Grupa za slobodu medija

#StopMedijskomMraku
#ZaSloboduMedija
#StojimUzVranjske

Share

Ostavite odgovor