);

Borski SPS obeležio 27 godina od osnivanja partije

Bor, 20.10.2017.

Borski SPS danas je obeležio 27 godina od osnivanja partije svečanom akademijom.

Tom prilikom, Dragan Žikić, lider borskih socijalista pozdravio je goste i kazao da je Socijalistička partija Srbije državotvorna partija koja je od osnivanja u vlasti. Žikić je istakao da je SPS deo vladajuće većine u Boru  zajedno sa SNS-om koji danas proslavlja svoj 9. rodjendan.

Opštinsko rukovotstvo i goste ispred Predsedništva Glavnog odbora pozdravio je njen član Radovan Arežina, predsednik OO SPS Kladova.

Nikola Šainović, član Glavnog odbora iz Bora i jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića, osnivača i prvog Predsednika SPS Srbije istakao je da je Bor oličenje Socijalizma u praksi i pretstavlja ostvarenje sna mnodih Socijalista od Svetozara Markovića do danas.

„Bor predstavlja tekovinu socijalizma od drugog svetskog rata donas“ rekao je Nikola Šainović podržan burnim aplauzom prisutnih socijalista i mnogobrojnih gostiju.


Goste je pozdravio i Prof. dr Predrag Marković, potpredsednik Socijalističke partije Srbije, istakavši da je Bor postao moderan grad zahvaljujući razvoju i negovanju socijalističke misli mnogih generacija.

Оставите одговор